De fijne voordelen van vitamine C in je huidverzorgingsroutine

De krachtpatser wil je zeker aan je routine toevoegen.

De trends op het gebied van skincare komen in razend tempo voorbij. Van een exfoliant tot retinol, soms is lastig om een keuze te maken. Mocht je inmiddels je routine voor je gezicht helemaal hebben uitgevogeld, is het tijd om eens te kijken naar de verzorging van je lichaam. Want ook daar kunnen ingrediënten als vitamine C een ontzettend fijne werking hebben.

Een heldere teint

Vitamine C is een krachtig ingrediënt dat je huid veel goeds kan brengen. Het is een sterke anti-oxidant die je huid beschermt tegen vrije radicalen en schadelijke stoffen van buitenaf. Deze boosdoeners kunnen huidveroudering veroorzaken, en dat willen we natuurlijk minimaliseren. Door je huid te ondersteunen met het afweren van deze stoffen houd je je huid gezond. Daarnaast zorgt vitamine C op de lange termijn voor een heldere en gelijkmatige teint, en vermindert het pigmentatie met een stralende huid als resultaat.

Lichaamsverzorging

Vaak besteden we veel aandacht aan de verzorging van de huid op ons gezicht, maar zal ons lichaam het moeten doen met een simpele bodylotion. Nu zien we steeds meer van de populaire skincare ingrediënten ook in onze lichaamsproducten verschijnen. En dat vinden we maar al te fijn, want ook de rest van onze huid willen we goed verzorgen en beschermen. Ook vitamine C heeft inmiddels z'n weg naar lichaamsverzorgingsproducten weten te vinden.

In principe heeft het ingrediënt dezelfde werking op je lichaam als op je gezicht. De huid op je gezicht heeft andere verzorging nodig dan je lichaam, onder andere omdat je gezicht aan meer externe factoren wordt blootgesteld. Toch heeft je lichaam ook het nodige te verduren met kleding of het wasmiddel dat je gebruikt. De beschermende eigenschappen van vitamine C kunnen hier goed van pas komen.

Extra bescherming

Het krachtige ingrediënt biedt niet alleen bescherming, maar ook huidverbetering. De krachtpatser laat je huid weer opleven. Bijvoorbeeld hyperpigmentatie of plekjes op ons lichaam die beschadigd zijn door de zon kunnen we met dit ingrediënt weer een mooie gelijkmatige teint geven. Naast de mooie glow die het je zal geven, geeft vitamine C ook een boost aan je SPF. En je huid beschermen tegen de zon is natuurlijk hartstikke belangrijk om een stralende, gezonde jonge huid te behouden.

Bron: Stylist | Beeld: Adobe Stock