Waarom tanktops onmisbaar zijn in je garderobe

Het item is nog nooit uit de mode geweest.

De weergoden hebben onze gebeden eindelijk verhoord: deze week wordt het eindelijk zonnig en warmer weer. Het startsein voor een wardrobe refresh. En dat doen we natuurlijk het liefst met items die tijdloos zijn en makkelijk te combineren zijn met andere kledingstukken. De klassieke tanktop is daar zo'n voorbeeld van.

Veelzijdigheid

Aan kleding stellen we anno 2024 veel eisen. Het moet comfortabel zijn, het moet tijdloos zijn en het moet makkelijk te combineren zijn (en graag ook duurzaam en van goede kwaliteit). De klassieke tanktop kan aan al die wensen voldoen. De top is een van de meest veelzijdige items voor de zomer. Je kunt het matchen met vele andere kledingstukken, je kunt het makkelijk combineren met laagjes en de tops zijn in veel varianten verkrijgbaar. Denk aan fitted tanktops, straight tanktops, slightly oversized, cropped, gebreid of ribbed.

Met een tanktop kun je het zo casual of chic maken als je wilt. Door het boven een jeans of shorts te dragen, ga je voor een casual look. Met een paperbag broek of pleated skirt kun je het daarentegen wet eleganter maken. En niet te vergeten, deze top is ideaal voor de onvoorspelbare Nederlandse zomer. Ook onder een jasje staat het kledingstuk stijlvol.

Inspiratie

Daarnaast heb je wat speelruimte met de kleur. Maar met een witte, klassieke tanktop sla je de plank eigenlijk nooit mis. Het blijft de populairste kleur voor het item. Wij speurden op Instagram stijlinspiratie af, zodat jij kunt afkijken welke kanten je op kunt met het item.

Kleuren

Tanktops zijn in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Opvallend genoeg kiezen de meeste dragers van het item ervoor om eentje in de kleur wit te dragen. Lekker neutraal natuurlijk, maar niet leidend. Je kunt ze dus ook kiezen in andere kleuren. Wel is veelzijdigheid een van de superkrachten van de tanktop. Kies het item dus het liefst uit in neutrale kleuren zoals zwart, beige en grijs, zodat het kledingstuk makkelijk te combineren blijft met andere items en de kans wat minder groot is dat je er na een seizoen al op bent uitgekeken.

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld, Instagram