Waarom gelukkige koppels nauwelijks posten over hun relatie

Herkenbaar?

Lees ook

Iedereen heeft wel een verre vriendin op Facebook die letterlijk alles over haar relatie op social media gooit. Gaat ze samenwonen? Je leest het als eerste op Facebook. Is ze in verwachting? Dan staat de eerste buikfoto binnen no time op Instagram. Maar wat blijkt? Volgens onderzoek zijn deze mensen helemaal niet zo gelukkig met hun relatie.

Er is natuurlijk niets mis met af en toe een kiekje plaatsen of een update delen, maar er is volgens Blendle wel een verschil tussen af en toe iets posten en álles delen wat je in je relatie meemaakt. Volgens de website zijn dit de redenen waarom je echt een gelukkigere relatie hebt als je minder post:

1/ Gelukkige koppels hebben niets te bewijzen
Mensen die niet 100 procent gelukkig zijn met hun relatie, houden graag de schijn op via social media. Alleen al het feit dat ze zo vaak de drang voelen om te posten, geeft aan dat ze eigenlijk helemaal niet zo happy zijn.

2/ Zo blijkt ook uit onderzoek
Verschillende studies tonen aan dat depressies gekoppeld zijn aan overmatig posten op Facebook, Twitter en Instagram. Als je echt gelukkig bent met je leven en relatie, zou je niet zo vaak de need voelen om alles te delen.

3/ Ze hebben geen bevestiging nodig uit likes en reacties
Mensen met een gelukkige relatie hebben genoeg aan elkaar en weten wat ze aan elkaar hebben. Ze hoeven niet van buitenaf de bevestiging te krijgen dat ze het goed doen samen.

4/ Happy koppels vergeten foto’s te maken
Tijdens romantische en oprecht gelukkige momenten vergeten gelukkige koppels foto’s te maken. Ze zijn bezig met elkaar en de telefoon komt er nauwelijks aan te pas. Picture this: je hebt een ontzettend leuke dag hebt met je vriend en beseft achteraf dat jullie dat geluk helemaal niet hebben vastgelegd – herkenbaar? Lucky you, jullie zaten gewoon he-le-maal in het moment!

Lees ook: Wat? Dit is blijkbaar de datum dat de meeste relaties eindigen

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook