Waarom vrouwen beter zijn in multitasken

Er is dus écht een logische verklaring voor. Sorry, mannen!

Lees ook

Sorry, mannen. Vrouwen zijn écht beter in multitasken, zo hebben meerdere studies al uitgewezen. Maar hoe hard we het ook roepen; mannen proberen er nog vaak genoeg tegenin te gaan. Dankzij recent Russisch onderzoek kunnen ze zeggen wat ze willen, maar krijgen ze niet meer hun gelijk. Het team zocht namelijk uit wat er in de hersenen van mannen en vrouwen gebeurt.

Met behulp van MRI-scans ging het Russische team van HSE Neurolinguistics Laboratory Moscow te werk. Daaruit bleek dat de hersenen van vrouwen minder energie nodig hebben om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat multitasken makkelijker is. “Vrouwen moeten minder hersengebieden mobiliseren dan mannen”, legt onderzoekster Svetlana Kuptsova uit.

Maar kan jouw vriend bijna net zo goed multitasken als jij? Dat is niet vreemd, want het verschil tussen mannen en vrouwen is nauwelijks te merken. Vrouwen zouden namelijk niet sneller zijn dan mannen; alleen in tijden van stress kunnen vrouwen er hun voordeel uithalen omdat ze sneller kunnen omschakelen.

De reden hierachter zou way back gaan. Vrouwen moesten vroeger immers voor de kinderen zorgen, eten maken én communiceren terwijl mannen op jacht gingen. Van vroeger uit zouden we dus al beter zijn in meerdere dingen tegelijk doen. Dit is echter nog niet wetenschappelijk bewezen, aldus Svetlana. “Dit moet nog verder worden onderzocht.”

Met deze tips rock jij ieder sollicitatiegesprek >

Bron: Scientias | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook