3 verrassende voordelen van ’s ochtends vroeg warm water drinken

Een nieuw ochtendritueel.

Lees ook

Je bed uitstappen, onder de douche springen en vervolgens een bak havermout naar binnen werken? Niet voordat je een glas warm water hebt gedronken. “Artsen adviseren om ’s ochtends warm water te drinken”, aldus voedingsdeskundige Stella Metsovas. “Met citroen of met thee. Het heeft heel veel voordelen.” Dit zijn er alvast drie: 

Waarom je een waterfles nooit moet hergebruiken >

1/ Het voorkomt vroegtijdige veroudering

Niemand wil op jonge leeftijd al rimpels krijgen, maar de toxines in je lichaam kunnen daar wel voor zorgen. Warm water reinigt het lichaam van gifstoffen en zorgt ervoor dat de huidcellen worden vernieuwd, waardoor je huid elastischer wordt.

2/ Het helpt je afvallen

Warm water verhoogt je lichaamstemperatuur, wat ervoor zorgt dat je spijsvertering sneller gaat werken. Door de dag te beginnen met een glas heet water, breng je je verbranding op gang, waarna je lichaam de hele dag in staat is om meer calorieën te verbranden. Begin je de dag met een glas heet water met citroen? Dan wordt er ook nog eens je lichaamsvet aangepakt en wordt je hongergevoel voor de rest van de dag onderdrukt.

3/ Het verzacht pijn

Heb je last van menstruatieklachten? Warm water is het beste medicijn. Het ontspant de buikspieren, waardoor de pijn verdwijnt of in elk geval minder wordt. Daarnaast werkt heet water niet alleen tegen menstruatieklachten maar ook tegen andere krampen.

Het is niet alleen goed om de dag te beginnen met een glas heet water, ook gedurende de dag gelden deze voordelen – vooral nummer #3. Neem je een glas heet water voor het slapengaan, dan ontspant je lichaam en het neemt stress weg. Gevolg? Je slaapt als een roosje. Plus, midnight cravings verdwijnen en je wordt de volgende ochtend fijner wakker.

Waarom water je kan helpen je streefgewicht te bereiken >

Bron: Lifehack | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook