Dit is het perfecte moment van de dag om hard te lopen

Aldus de wetenschap.

Aldus de wetenschap.

Sommige mensen gaan het liefst ’s ochtends vroeg hardlopen als kickstart van de dag, anderen bewaren hun rondje rennen liever voor na het werk, om even de gedachten te verzetten. Je zou zeggen dat er geen regels zitten aan het tijdstip waarop je rent, als je maar beweegt. Maar toch is nu wetenschappelijk bewezen dat het beter is om ’s avonds hard te lopen.

Stressverminderend na lange dag

Eén van de voordelen van ’s avonds rennen is dat het je stressniveau na een lange dag werken aanzienlijk vermindert. Door te rennen komt er endorfine vrij en voel je je direct beter. Na de sportsessie zal je merken dat je meer ontspannen bent en dat is precies wat je nodig hebt als je een zware dag achter de rug hebt.

Daarnaast zou je longfunctie tot 6 procent beter zijn in de avond, wat betekent dat je het rennen beter volhoudt en makkelijker op snelheid kunt blijven. Bovendien zijn je spieren warm doordat je ze al de hele dag hebt gebruikt en daardoor heb je minder kans op blessures.

Zzzz…

Tot slot heb je een betere nachtrust als je ’s avonds rent, blijkt uit onderzoek. Vaak wordt gedacht dat je vol energie en adrenaline zit na het sporten, maar in werkelijkheid val je juist binnen dertig minuten in slaap na een sportsessie. Dat komt door de ontspanning die volgt op inspanning en de verlaagde bloeddruk.

Zo veel tijd moet je sporten om beter in je vel te zitten >>

Laatste nieuws