8 x zet dit maar op je Amsterdam bucketlist

Speciaal voor Marie Claire deelt Anne haar ultieme bucketlist met dingen die iedereen een keer zou moeten doen en beleven in Amsterdam. 

Lees ook

Verse hotspots!

Je eigen droombaan creëren en de hele wereld over vliegen voor je blog? Anne de Buck (1983) van de Amsterdamse lifestyle & travel blog Your Little Black Book did it! Wat begon als een hobby is nu de grootste urban travel blog van Nederland. Bijna iedere week wordt Anne wakker in een andere stad om city & travel guides te schrijven. Deze maand ligt haar nieuwe boek De Amsterdam City Guide vol hotspots in de winkel. Een must-have gids voor iedereen die in Amsterdam woont of de stad beter wil leren kennen. Speciaal voor Marie Claire deelt Anne haar bucketlist met dingen die iedereen een keer zou moeten doen en beleven in onze hoofdstad.

1/ Bekijk de stad eens vanaf een rooftop. Amsterdam heeft er genoeg! Mijn favorieten? Canvas, W Lounge en Nest.

2/ Houd je net als ik van vintage en tweedehands vondsten? Ga dan een keer naar de vlooienmarkt in de IJ-Hallen in Amsterdam-Noord. Ook een aanrader als je zelf kleding wilt verkopen. Kun je daarna iets moois kopen voor het nieuwe modeseizoen.

3/ Worst maken in het worstatelier van Brandt & Levie. De lekkerste worsten van Nederland!

4/ Kaas van Kef is een begrip in Amsterdam. Natuurlijk kun je bij deze kaaswinkel de lekkerste kazen halen voor thuis bij de borrel. Maar wist je dat je op zondagmiddag ook een kaasproeverij kunt doen in de winkel? Kleinschalig en intiem. Ook leuk voor een date!

5/ Een street art tour vind ik altijd een superleuke manier om de verborgen kunstwerkjes van een stad te ontdekken. In Amsterdam boek je zo’n tour via Street Art Europe.

6/ Als de kaarten in de verkoop gaan, moet je er als de kippen bij zijn. De feestjes met top-dj’s zijn steevast uitverkocht. Maar een avondje clubben bij De School (de opvolger van de legendarische Club Trouw) mag zeker niet op je bucketlist ontbreken. Ga daarvoor eten bij Restaurant DS in hetzelfde pand. Ontzettend lekker!

7/ Over eten gesproken. In Amsterdam is er een restaurant op een magische locatie: Vuurtoreneiland. Het gelijknamige restaurant serveert een wisselend seizoensgebonden menu en je gaat er met een bootje heen. Klinkt cool, hè?

8/ Natuurlijk kun je in Amsterdam naar het bekende Rijksmuseum of Foam gaan. Maar wat dacht je van een museum dat helemaal in het teken van tassen staat? Bij Tassenmuseum Hendrikje in een prachtig pand aan de grachten kun je duizenden tassen bewonderen! Ook leuk: reserveer van tevoren een high tea die in een van de stijlkamers wordt geserveerd.

Benieuwd naar meer tips voor Amsterdam? In De Amsterdam City Guide deelt Anne ruim 400 van haar favoriete adressen!

Dit zijn de 25 beste restaurants van Amsterdam >>

Laatste nieuws

Zie ook