Wie lange e-mails schrijft kan een groot geheim hebben

Tenminste, dat zegt nieuw onderzoek. Ken jij iemand die ineens lange e-mails schrijft en vaker in de tegenwoordige tijd praat? Een team onderzoeke

Lees ook

Tenminste, dat zegt nieuw onderzoek.

Ken jij iemand die ineens lange e-mails schrijft en vaker in de tegenwoordige tijd praat? Dan zou het wel eens kunnen dat diegene een groot geheim met zich meedraagt. Hoe dat zit? Lees snel verder.

Een team onderzoekers wilde mensen met enorme geheimen onderzoeken. En dus plaatsten ze allerlei verschillende oproepen, die uiteindelijk tot 1133 aanmeldingen leidden. Uiteindelijk voldeden 179 mensen aan de criteria om mee te doen aan de studie. De meeste deelnemers hadden seksuele geheimen – zo was een aantal deelnemers bijvoorbeeld homoseksueel, zonder dat familieleden dat wisten.

Toen kregen de onderzoekers te maken met een nieuw obstakel: mensen met een groot geheim onderzoeken kan niet zomaar. Immers: als je ze naar het lab laat komen, zullen vrienden en familieleden vragen gaan stellen over de reden. En dus besloten de onderzoekers om hun e-mailverkeer te analyseren.

De deelnemers gaven toegang tot hun e-mailaccount en de dag, datum of periode waarin het geheim was begonnen. Vervolgens werden er 59 duizend e-mails geanalyseerd op taalgebruik en hoe vaak er gemaild werd.

Wat bleek? Mensen met een groot geheim sturen meer e-mails, schrijven langere teksten en antwoorden sneller. Daarnaast is ook het taalgebruik van mensen met een geheim anders. Zo praten ze veelal in de tegenwoordige tijd en spreken ze mensen vaak met ‘jij’ aan.

De reden voor de verandering in taalgebruik is nog niet helemaal duidelijk, maar de onderzoekers gokken dat de focus op tegenwoordige tijd en de ander de aandacht moet afleiden van een geheim uit bijvoorbeeld het verleden.

Dusse, schrijft iemand ineens wel heel lange mails aan je? Vraag dan eens extra hoe het gaat.

De do’s en don’ts van het ziekmelden >

Laatste nieuws

Zie ook