Je ouders hebben wel degelijk een lievelingskind

Die leugen hebben ze goed volgehouden Mogen we een slow-clap voor alle ouders die beweren dat ze van al hun kinderen evenveel houden? Conger en h

Lees ook

Die leugen hebben ze goed volgehouden

Mogen we een slow-clap voor alle ouders die beweren dat ze van al hun kinderen evenveel houden? Uit onderzoek van de Amerikaanse socioloog Katherine Conger blijkt namelijk dat ouders wel degelijk een favoriet hebben.

Conger en haar team volgden 384 gezinnen waarvan de kinderen minder dan vier jaar in leeftijd schelen. Uit dit onderzoek blijkt dat 74 procent van de moeders en 70 procent van de vaders één van hun kinderen een voorkeursbehandeling geeft.

Wanneer maak je als kind de meeste kans om favoriet te zijn? Hoewel de ouders geen namen lieten vallen ? well played ? concludeerde Conger en haar team dat oudste kinderen zich vaak het meest gewaardeerd voelen. Dit kan komen door het feit dat ze meer tijd met hun ouders hebben doorgebracht en bijvoorbeeld de eersten waren die hun ouders trots maakten. De jongste koters beaamden dat ze het gevoel hadden dat hun oudere broer of zus werd voorgetrokken. Maar tegelijkertijd bleken beide kinderen te denken dat de ander meer of speciale aandacht kreeg. Wie zal het zeggen? Misschien je ouders eens confronteren? Als je de waarheid aankunt, tenminste.

Wist je dat werkende moeders succesvollere dochters krijgen?

Laatste nieuws

Zie ook