25 x lunchen in Amsterdam

Elk weekend weer hetzelfde dilemma: waar gaan we lunchen? Zie hier een vers lijstje met dé 25 lunchspots van Amsterdam, samengesteld door uw redactie.

Lees ook

Elk weekend weer hetzelfde dilemma: waar gaan we lunchen? Zie hier een vers lijstje met 25 Amsterdamse favorieten, samengesteld door uw redactie. Geen dank.

1 Staring at Jacob
Een stoere brunchtent met stoer eten. Zoals de wafels met gegrilde kip en pittige saus. Verslavend lekker. Heb je een kater? Hier moet je wezen. Maar ook voor gezonde kost zit je er goed.
Jacob van Lennepkade 215

2 Vinnies Deli
Een ware traktatie voor mensen die van gezond voer houden. De salades zijn altijd kraakvers en smaakvol en de boterhammen met toppings al net zo. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de koffie en zoetigheden…
Haarlemmerstraat 46

3 De Wasserette
Op een hoek midden in De Pijp vind je de Wasserette en het zit hier weekend na weekend stampvol. Het is ook zo’n verdomd fijn plekje om mensen te kijken op een plein dat bruist.
Eerste van der Helststraat 27

4 The Breakfast Club
All-day-breakfast, dat is wat je bij The Breakfast Club verwacht en dat is wat je er krijgt. Ideaal voor als je laat uit bed komt rollen. Zelfs om 16 uur bestel je hier nog yoghurt, pancakes of een gebakken eitje.
Bellamystraat 2

5 RIJKS Restaurant
Alles, maar dan ook álles is hier ver-ruk-kelijk en de gerechten zijn ook nog eens stuk voor stuk kunstwerkjes. Chef Joris Bijdendijk weet wat ieder mens wil. Tip: drink een koffie in het tuincafé, de ‘Jardin des Tuileries’ van Amsterdam.
Museumstraat 2

Dé koffiehotspots van Amsterdam >

6 G’s Really Nice Place
Cool volk verstopt zich hier in het weekend, tijdens de brunchuren. Ze blijven lang hangen op het kleine maar fijne terras en pakken ook nog een bloody mary – waar G’s bekend om staat.
Linaeusstraat 88

7 Restaurants de Plantage
Gaat allen hierheen! Niet alleen het pand is fantastisch, het eten is ZO ZO lekker. Het maakt niet uit wát je bestelt. Wel even reserveren, anders sta je in de rij. Maar ook dan: dubbel en dwars het wachten waard.
Plantage Kerklaan 36

8 Lavinia Goodfood
Een klein tentje verstopt op de Kerkstraat. Net een huiskamer, met salades van vergeten biologische groenten en taarten zonder gluten en suiker. En lekkere sappen.
Kerkstraat 176

9 Bufette van Odette
Niet van de lijst af te slaan. Oke, klein minpuntje: het is altijd tjokvol en dringen geblazen. Maar de eitjes en de saladebar zijn als nergens anders.
Prinsengracht 598

10 Bar DK
Gloednieuw, deze borrel- en lunchplek. Ze hebben vooral steengoeie borrelhappen en wijnen voor later in de middag. Maar de lunch is ook niet mis. Een dag hier vertoeven is absoluut geen straf.
Tweede Helmersstraat 26

11 Pluk Amsterdam
Ook kakelvers en ook eentje die het gaat maken. Pluk is een nieuwe koffie & lunchbar meets interieurwinkel die ook nog eens gezonde happen serveert. Hartstikke knus en leuk.
Reestraat 19

12 Beter & Leuk
Glutenvrije pizza, paleobrood, verse soepen? Precies, ook weer zo’n gezonde toko. Maar wel een heule goeie. Waarvoor je vooral hierheen moet: de taarten.
Eerste Oosterparkstraat 91

13 Canvas op de 7e
Lunchen op dit enorm toffe dakterras met waanzinnig uitzicht is gewoon een must. Punt.
Wibautstraat 150

14 BAK
Ze zitten er alweer een tijdje, maar voordat ze hier permanent neerstreken, popte BAK op door heel Amsterdam. Nu serveren ze hier diner én lunch en kies je voor beiden tussen 3 of 4 gangen en laat je je verrassen.
Van Diemenstraat 410

15 Morgan & Mees
O, wat zijn we blij met Morgan & Mees. Een heuse aanwinst en megafijne plek. Mét een klein terras dat overdag veel zon pakt, en dat is schaars in Amsterdam.
Tweede Hugo de Grootstraat 2

16 Coffee & Coconut
Leuke mensen, goed eten, perfecte koffie: wat wil je nog meer?
Ceintuurbaan 282-284

17 Izakaya
Voor als je even geen zin hebt in een salade of broodje. Er zijn noodlesoepen en rijstbowls en kies voor spicy seafood of een goed stukkie beef of kip en wat Japanse snacks erbij. Klinkt goed? Is het ook.
Albert Cuypstraat 2-6

18 Stach
De meesten kennen het als gezonde afhaaltent, maar bij de Stach op de Van Woustraat kun je ook reuze fijn zitten. Wat je zeker moet bestellen? De bal gehakt met truffelmayo!
Van Woustraat 154

19 Paper Planes
Je hebt er niet zoveel van, goede lunchspot midden in het centrum van Amsterdam. Paper Planes is er een: midden op het Rokin, een hipsterhangout met Chesterfield-banken en kamerplanten.
Rokin 81

20 Juice Brothers
Naast uiterst gezonde sappen hebben ze hier ook salades, bijvoorbeeld met boerenkool, voor echte healthfreaks.
Van Woustraat 151

21 Croissanterie van Wou
Hier vind je authentieke Marokkaanse pannenkoeken, die iedereen het liefst elke dag op z’n bord ziet als je ooit in Marokko bent geweest. Je weet wel, met die gaatjes (Beghrir) of de krokante (Lemsemen). Alle pannenkoeken en koekjes worden vers bereid door de Marokkaanse familie die in de keuken staat.
Van Woustraat 177

22 Venkel
Voor een goede salade die met liefde klaargemaakt is, moet je bij Venkel zijn. Wat een enorme hoeveelheid verschillende combinaties!
Albert Cuypstraat 22

23 Hotel V
We zeggen één ding: flammkuchen! Juist. Die flinterdunne goddelijke pizza’s die toch geen pizza’s zijn. In de lobby van Hotel V bestel je ze.
Nes 49

24 Art Deli
Art Deli is een coole kunstgallerie, creatief meetingpoint en lunchplek in één. Deze tent, die je eerder in New York of Londen zou verwachten, zit in een prachtig pand in de Amsterdamse binnenstad en serveert ‘culture bites’. Niceness!
Rokin 93

25 Scandinavian Embassy
De meesten komen hier voor de sublieme koffie, maar de lunchkaart met Scandinavische invloeden is ook zeker niet mis. Vooral lichte, gezonde gerechtjes staan erop. Bestel als toetje de worteltaart, een smaaksensatie!
Sarphatipark 34

26 fonkelnieuwe restaurants in Amsterdam >

Laatste nieuws

Zie ook