Hardlopen is HOT onder vrouwen

Wij vrouwen zijn zo massaal in de ban van hardlopen dat we de mannen aan het inhalen zijn. Dat is toch iets om even bij stil te staan!

We lopen steeds meer hard

Dat fitness en gezondheid booming zijn, wisten we al. Maar dat wij vrouwen nu zo massaal in de ban zijn van hardlopen dat we de mannen aan het inhalen zijn, is toch iets om even bij stil te staan.

In 1983 bestond nog maar 29% van het totaal aantal hardlopers uit vrouwen, maar inmiddels is dat al opgelopen tot 4 op de 10, zo blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut en de Katholieke Universiteit Leuven. Wij ladies zijn dus aan een flinke inhaalslag bezig, maar we zijn er nog niet: in Duitsland en Denemarken zijn vrouwen mannen allang voorbij gerend op hun snelle schoenen. You go girls!

Nog wat extra motivatie nodig om zelf ook te gaan rennen? (Kom op, wat ze in Duitsland en Denemarken kunnen, kunnen wij ook!) Tijdens deze drie ladies runs kun je al je skills in de strijd gooien.

1. Marikenloop
Grootste ladies run van Nederland. Keuze tussen 5 of 10 kilometer, goeie sfeer.
17 mei 2015, Nijmegen, www.marikenloop.nl

2. Nike Women’s 10km Amsterdam
Neem bezit van de mooiste Amsterdamse straten met duizenden dames in hetzelfde T-shirt. Bewonderende blikken en lol gegarandeerd.
16 mei 2015, Amsterdam, nike.com

3. Ladiesrun Rotterdam
Vanaf AHOY Rotterdam kun je 5, 7,5 of 10 kilometer afleggen, onder aanmoediging van vele fans.
14 juni 2015, Rotterdam, ladiesrunrotterdam.nl

10 minuten stevig bewegen is goed voor het hart >
4 nieuwe regels voor een slank en gezond lichaam >

Laatste nieuws