Inspiring Woman: Marije van der Made

Inspiring Woman Marije van der Made (26) werkt bij MaisonPR en startte Banenfee, waar ze mensen helpt met het versterken van hun CV en motivatiebrief.

Marije van der Made (26) werkt als PR manager bij MaisonPR en daarnaast startte ze haar eigen bedrijf: Banenfee, waar ze mensen helpt met het versterken van hun CV en motivatiebrief.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?
“If you see someone without a smile, give them one of yours.”

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?
Als Human Resource Manager zag ik zoveel ongeïnspireerde cv’s en brieven voorbij komen, dat ik dacht: het kan toch niet zo zijn dat al die mensen geen talent hebben? Het feit dat je goed bent in jouw functie, betekent niet dat je kunt vertellen waaróm je goed bent in de functie.
Ondertussen hielp ik regelmatig vrienden en kennissen met hun sollicitatie. Tot het kwartje viel: dit was business! Zo begon Banenfee.

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?
Ik ben erg gehecht aan mijn papieren notitieboekje en agenda, maar Wunderlist (online to-do list) werkt ook fijn!

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?
In het bijzonder heeft mijn vriend mij ontzettend gesteund en geholpen in alle keuzes die ik heb gemaakt. Van Human Resources naar MaisonPR, en daarnaast nu in het ondernemerschap.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?
Op mijn gevoel afgaan. Ik denk dat veel mensen van nature graag bij het vertrouwde blijven en bang zijn voor verandering. Ik heb dat zelf ook wel een beetje, waardoor ik in het verleden wel eens bleef hangen in dingen (huis, relatie, werk) waar ik niet gelukkig in was. Op momenten dat ik toch naar mijn onderbuikgevoel luisterde en alles omgooide, heb ik daar veel van geleerd.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?
Toen ik een fulltime baan had en een carrièreswitch wilde maken, heb ik mijn volledige salaris ingeleverd en ben ik aan een stage begonnen. Ik wist dat dat de enige optie was om in de PR te kunnen gaan werken. Maar ja, de huur en vaste lasten liepen natuurlijk gewoon door. Dat was een lastige periode, maar het is het achteraf helemaal waard geweest. Hetzelfde geldt voor de start van Banenfee: ik ben minder bij MaisonPR gaan werken, dus minder salaris, terwijl de inkomsten via Banenfee er nog niet waren.

Welke kans(en) heb je zelf gecreëerd?
Ik denk dat ik kansen heb gecreëerd doordat ik het leuk vind om andere mensen te helpen. Daar heb ik zelf op latere momenten weer de vruchten van geplukt.

Wie is jouw inspiring woman?
Dat zijn er zoveel! Ik heb respect voor Linda Botter, hoe ze in haar eentje met alleen een laptop MaisonPR is gestart en het nu zo groot heeft gemaakt. En Monique van Loon, hoe ze steeds haar passie volgde en daarmee eerst Girlscene.nl opzette en nu Culy.nl. Fantastisch! En Shaneka Neymour, die haar droom volgde en een modelabel startte.

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?
Mijn stijl is heel divers, ik switch van tomboy naar vrouwelijk. Maar over het algemeen houd ik van mooie basics waarbij één onderdeel van de look opvallend is, bijvoorbeeld grote opvallende ringen.

Heb je een stijlicoon?
Negin Mirsalehi vind ik altijd super stylish en heel classy.

Wat is je must-have voor dit voorjaar?
Slip-ons! Lekker makkelijk, classy, en je kunt er alle kanten mee op. Een funky printje of juist chic zwart met leer.

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?
In plaats van dagcrème gebruik ik pure kokosolie en mijn haar was ik met Fuente shampoo en conditioner. Verder houd ik van knallende lippenstift van Estée Lauder en oogmake-up van Inglot.

Laatste nieuws