In 4 stappen poezelige zomervoeten

In 4 stappen poezelige zomervoeten

In 4 stappen poezelige zomervoeten

Maandenlang hebben je voeten opgesloten gezeten in laarzen, maar in de zomer staan ze weer volop in de spotlights. Genoeg reden dus om ze wat extra aandacht te geven. Ziehier vier tips voor poezelige zomervoeten die gezien mogen worden.

Eelt verwijderenVerwen je voeten met een voetenbadje (inclusief bruistablet). Vermoeide, pijnlijke en overbelaste voeten kunnen nu heerlijk tot rust komen. Tien minuten is lang genoeg. Nu je voeten warm en zacht zijn, is het tijd om ze te ontdoen van droge, ruwe huid en eelt (pardon our French). Je kunt te werk gaan met een puimsteen of een voetvijl.

Knippen en vijlenLange teennagels knip je kort met een nagelknippertje of -schaartje. Knip je nagels aan de zijkanten recht af, zo heb je de minste kans op ingegroeide nagels. Duw ook je nagelriemen terug met een bokkenpootje en smeer ze in met een nagelriemolie.

VerzorgenNu is het tijd om de voeten te voorzien van een laag voetencrème. Herhaal dit elke dag en je zult zien dat de huid zacht blijft. Om dode huidcellen te verwijderen kun je je voeten elke week scrubben.

Zomers lakjeHet fijne aan dit seizoen is dat op nagelgebied vrijwel alles mag, als het maar fris en vrolijk is. De koraaltint doet het al jaren enorm goed en is nog steeds een blijvertje. Net als mintgroen overigens, die kleur straalt een en al summer feeling uit. En dan nog een topper: roze, want roze is always a good idea. Breng tegen verkleuring een basecoat aan, dan één of twee laagjes gekleurde lak en sluit af met een topcoat. Zo heb je het langst plezier van je gelakte nagels.