Starters Award Blog: de spanning stijgt

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award.

Lees ook

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award. Deze week krijgt het leven van Deborah (Physical Business) een geheel andere dimensie, krijgt Sanne (Single & Stijl) een kick en de kriebels van een verkennend gesprek en stuurt Inge (HuurDeCatwalk) haar stress naar bestemming onbekend.

Deborah Monfils van Physical Business: verloofd!

deborah week 7 oktober collagekopie

Wat een mind-blowing bijzondere week. Drie dagen verbleef ik in “Villa Serbelloni” aan het Comomeer in Italië. Ik was in de veronderstelling dat het tripje één van mijn verjaardagscadeaus was, maar het bleek te gaan om nog iets veel leukers dan 20 jaar (ahum) oud worden: mijn vriend vroeg me er officieel ten huwelijk.

Nadat hij me van tevoren al had verklapt waar we in Italië zouden verblijven, had ik online het gebied uitgekamd voor de beste restaurantjes. So much food, so little time… Alle ristorantes zagen er zo heerlijk uit. Nu ben ik niet bepaald sterk in het onthouden van feitjes, maar sommige dingen gaan rechtstreeks naar een kluis in mijn hoofd waar ze nooit meer kwijtraken. Zo vertelde iemand me lang geleden dat Italianen pasta eten als voorgerecht, niet als hoofdgerecht zoals wij Nederlanders. Wauw. Na zoiets moois te horen, kon ik alleen maar instemmend knikken – heerlijke verse pasta, en daarna nóg een gerecht? Die Italianen hebben begrepen wat genieten is.

Natuurlijk wilde ik niet opvallen als toerist onder de Italianen (die bij nader inzien allemaal Amerikanen waren), dus stond ik erop met mijn vriend ‘het op zijn Italiaans te doen’: antipasti vooraf, gevolgd door een pastagerecht, en daarna het hoofdgerecht. Waar ik op dat moment geen rekening mee had gehouden, was dat de restaurantjes inmiddels de portiegroottes al hadden aangepast aan die gekke toeristen die pasta als hoofdgerecht nemen. Na 2 uur smikkelen, lagen we compleet voldaan en voor pampus op onze hotelkamer. Niet heel erg verlovings-achtig (tip voor de dames die ten huwelijk worden gevraagd: eet iets licht verteerbaars. Echt.)

Al gauw ontwikkelden we een ideaal dagritme van eten en wandelen (in willekeurige volgorde). Maar hoe makkelijk bewegen op vakantie is, zo moeilijk is het op kantoor. Eenmaal thuis is het lastig om tijdens een 8-urige werkdag genoeg te bewegen, maar ik geef het niet op. Voor de pasta’s!

Sanne Tummers van Single & Stijl: stuiteren van energie

sanne week 7 oktober collage

Had ik al gezegd dat ik soms net een stuiterbal ben? Het is pas halverwege de week – woensdagmiddag om precies te zijn – en ik heb besloten nu al mijn blog te schrijven. Gewoon omdat dit zo’n moment is dat ik (als ondernemer in spe) graag wil delen. Zo’n moment waarop je weer weet waarvoor je het doet en de energie overal vandaan lijkt te komen. Ook zo’n moment waarop alle obstakels die je tegenkomt er even niet toe doen. De onzekerheden die mijn ‘move’ om Single & Stijl op te zetten met zich meebrengt bijvoorbeeld; het veel tijd in iets steken waaraan je nog niets verdient, het weten dat je nog een lange weg te gaan hebt en het inmiddels platzak zijn (en nog steeds in diezelfde zwarte broek rondlopen).

Maar het is het waard. Want hier zit ik in de trein terug naar Maastricht, vol energie. Ik heb drie erg waardevolle dagen achter de rug in de Randstad. Eerst twee dagen tijdens ‘Meet the Blogger’ in Amsterdam. Een event waar zo’n 140 bloggers uit heel Europa bij elkaar kwamen. Tof om de verhalen van ervaren bloggers te horen met meer dan 100.000 bezoekers op hun site (nog een lang weg te gaan voor mij). Vanuit dit event bezochten we dinsdag de Woonbeurs en kon ik leuke ‘Single Home’ items spotten. Vandaag (lees: woensdag) heb ik om tafel gezeten met een paar commerciële partijen die hun serieuze interesse in een samenwerking kenbaar maakten. Ondanks het nog te lage bezoekersaantal geven zij toch aan potentie te zien in het idee én de filosofie achter Single & Stijl. En dat zorgt wel voor een kick & kriebels.

Met een goed gevoel reis ik dus terug naar het Zuiden. Ik weet wat me te doen staat en krijg ook een steeds een beter beeld van wat ik zou doen als ik de Starters Award zou winnen en hoe welkom het startersbudget en zeker ook de coaching daarbij zouden zijn. Maar het is hoe dan ook al zo tof om dit soort verkennende gesprekken te voeren met professionele partijen die serieus geïnteresseerd zijn in ‘mijn’ Single & Stijl. Het product dat momenteel 24/7 door mijn hoofd gaat en het product waarvan ik zo graag wil dat het groot, goed en geweldig wordt. Ik stuiter gewoon nog even door.

Inge Parée van HuurDeCatwalk: stress has come to town

inge week 7 oktober collagekopie

Oké, het is zo ver: stress has come to town. Dacht ik vorige week nog: ‘dat komt wel goed’, heb ik de afgelopen week lopen stressen alsof er ieder moment een (modische) ramp kon gebeuren. Want ja, volgende week maandag is –as we speak– de winnares van de Marie Claire Starters Award 2013 bekend. Maar voordat ik tegen die tijd kan genieten van mijn eventuele overwinning, werd ik deze week flink getest op mijn ondernemer-skills, voornamelijk mijn stressbestendigheid.

Het eerste stressmomentje werd een paar weken terug al gevormd, door mijn eigen toedoen nog wel. In het interview dat ik gaf voor de reportage in het oktobernummer van Marie Claire, vertelde ik vol enthousiasme dat ik tijdens de uitreiking zal gaan schitteren in een LBD van Viktor & Rolf. Maar waar haal ik die (voor een low budget) vandaan? Wat kon ik een site als HuurDeCatwalk nu goed gebruiken. Hoe ik dit ga oplossen? Nog geen idee. Wordt vervolgd dus…

Toen ik vorige week de nieuwste blogs van mijn medegenomineerden las, diende mijn tweede stressmoment zich aan, Sanne had haar filmpje voor de uitreiking al af, terwijl ik nog druk bezig was mijn hersenen te kraken voor een pakkend script. Gelukkig werd ik, mede dankzij dat aanstekelijke nummer van ‘The only way is up’  (mede mogelijk gemaakt door Sanne), en de beste hulptroepen ter wereld in de vorm van drie goede vrienden, gerust gesteld. En met succes: de film is af. Hiervoor werkte ik even niet alleen met me, myself and I (zoals ik vorige week schreef), maar met mijn dreamteam-voor-één-dag, bestaande uit creatieve Jeroen, technische Rafal en mijn lief Sander met zijn acterende skills. Bedankt mannen! Die flinke dosis stress heb ik trouwens via de lift naar bestemming onbekend gestuurd. Dus kom maar op, ik ben er klaar voor. Nu alleen nog die jurk…

Wil jij dat jouw favoriet wint? Stem dan nu en win toffe prijzen >

Laatste nieuws

Zie ook