MC's modeteam op Paris Fashion Week a/w 2013 - deel 1

MC's modeteam is weer op pad. De komende dagen doen Marjolein en Simone voor jou verslag over a/w13 collecties. Destination La Ville Lumière... Parijs

MC's modeteam op Paris Fashion Week a/w 2013 - deel 1

 

MC's modeteam is weer op pad! De komende dagen doen moderedacteur Marjolein en chef mode Simone voor jou verslag vanuit Parijs, want daar zijn de a/w 2013 shows in volle gang.

Arrivée à Paris, zonnetje inclusief. Wat staat er op het program? Uitnodigingen voor Chanel, een diner met Escada en een heuse Marie Claire tea party. Mais d'abord: onze koffertjes uitpakken en fietsen huren!

Hoera, we mogen de collectie van onze favoriet Dries van Noten van dichtbij bekijken, welke geïnspireerd is op de dansfilm Top Hat uit 1935 van Fred Astaire en Ginger Rogers. De items zijn een mix van masculin en féminin. Denk aan een mannenpak, maar dan met bloemenprint voor die vrouwelijke touch. Verder zien we veel borduursels met strass, veren en franjes met een hoog ballroomgehalte. Onze persoonlijke favoriet is het wollen baseball jasje bewerkt met strass: puur handwerk.

Hot item is nog steeds de grote mannenjas van monsieur Dries. Het lijkt wel een teddyberenjas, maar dan van fake fur (gelukkig). We spotten ook lakleren veterschoenen aan de ene kant (masculin) en ballroom shoes met hoge hak en Swarovski's aan de andere kant (féminin). De collectie is vrij donker - grijs, zwart en donkerblauw - met een paar accentkleuren zoals mosterd, roestbruin en neon pink.

Na de prachtcollectie van Dries van Noten gaan we langs bij schoenenkoning Christian Louboutin voor een blik op de collectie en un petit café. Helaas was fotograferen verboden, dus geen leuke kiekjes voor jullie thuis. Wél een tipje van de sluier: schoenen met netpanty effect, nog dunnere én hogere stilettos en tot slot platte loafers van fluweel. Wowie