Uitgaanstips: 17 december – 23 december

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, nieuwe winkels, hotsp

Lees ook

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, nieuwe winkels, hotspots, concerten en musea.

Party
Valhalla (22 dec)
Het ‘groene’ festival Valhalla maakt dit weekend zijn debuut! Op de line-up komen namen als Vic Crezée, Joost van Bellen, Yellow Claw, The Flexican en Tom Trago voorbij. De fijne deuntjes worden bijgestaan door I Vitelloni: Cinema Piccolo, de kleinste bioscoop van Nederland, het online magazine Overdose en vele biologische versnaperingen.

De laatste dans (21 dec)
Vrijdag puilt menig stad uit met ‘end of the world’ feestjes. In onze hoofdstad wordt dit groots aangepakt door Paradiso. Iedere 20 minuten wisselt één van de dertig dj’s de vorige af. En word je omringt door crazy outfits en danseressen aan circuslinten. Tijd voor pauze is er niet. Dansen zul je, dansen alsof je leven ervan afhangt.

Ontknoping (21 dec)
De entree voor dit feestje is: een paar oude schoenen. Lever deze afgesleten muiltjes in en dans in alle vrijheid op wat de dj’s en de verrassingsact je te bieden hebben. Aan het einde van de avond worden de schoenen ingezameld en aan het goede doel geschonken, dat hiermee educatie stimuleert in ontwikkelingslanden over het plaatsen van drinkwaterinstallaties.

Muziek
Ode aan Stevie Wonder’s Talking Book (21 dec)
Macy Gray brengt naar eigen zeggen “a love letter to Stevie Wonder”. Op deze avond geeft ze een interpretatie  van zijn zeer geroemde album Talking Book. Hierop staan klassiekers als ‘Superstition’ en ‘You are the Sunshine of my Life’.

Kunst&Cultuur
De Grote Verwenning: Into The Wild (19 dec)
Het jaar 2012 liet de vraag rijzen: wat doet welvaart met een mens? Journalist Patrick van der Hijden deed hier onderzoek naar en presenteert dit onder de titel: De Grote Verwenning. Deze week is de laatste aflevering in De Balie waarin Into The Wild wordt vertoond. Het voorgesprek met filosoof Rene Gude zal meer inzicht geven.

FOAM (20 dec)
Het FOAM fotoalbum #12 is uit en dat wordt gevierd met een launch party. Maar er is meer! Blijf namelijk hangen en geniet ook nog mee van Film &FOAM. Deze hoort zeker in je lijstje van uitgaanstips.

Brei/Kafe (19 dec)
Neem je breinaalden en grote dotten wol weer bij de hand en ga gezellig steken met je medemens. Studio/K organiseert namelijk een avondje breien onder het genot van een glaasje prosecco.

Laatste nieuws

Zie ook