Chanel Métiers d’Art collection 2012/13

Deze week zette Karl Lagerfeld met de Chanel Metiers d'Art collection 2012/13 een show neer in Linlithgow Palace, Edimbourg die iedereen nog lang bij

Lees ook

Karl Lagerfeld did it again, met de Chanel Métiers d’Art collection 2012/13. Hij zette een prachtige show neer in Linlithgow Palace, Edinborough. Het thema van dit jaar was Paris-Edinborough, en dat was werkelijk prachtig uitgewerkt. De kers op de taart waren de borduursels van Maison Lesage en Montex, het werk van handschoenontwerper Causse en het kasjmier van Barrie knitwear. Ook de Britse tunes van de 18-jarige Jake Bugg (die wij al eens zagen op Into The Great Wide Open) én een optreden van klassieke Schotse doedelzak-spelers mochten er wezen.

Chanel Metiers d'Art collection 2012/13

Chanel Métiers d’Art collection 2012/13
Gabrielle Chanel ontdekte Schotland samen met de hertog van Westminster. Het land werd haar bron van inspiratie voor de vele tweedcreaties en gebreide items. Karl Lagerfeld heeft zich voor de nieuwe Chanel Métiers d’Art collection 2012/13 ook laten inspireren door Schotland, en wel in de meest historische zin van het woord. Zo zie je rijke stoffen in Schotse print, vele lagen, kant tot op de grond en hoge kragen die je enkel uit wereldberoemde schilderijen kent. Iets waar de aanwezige Manrepeller alleen maar mee kan instemmen. Opvallend was de afwezigheid van hoge hakken in de show. Twee paar werden er geteld. De rest van de modellen droegen platte veterlaarzen, sommige bedekt met bont.

Chanel Metiers d'Art collection 2012/13

Linlithgow Palace
Een locatie die perfect aansloot bij de show was Linlithgow Palace, een kasteel uit de vijftiende eeuw, gelegen in de plaats Linlithgow in het Schotse raadgebied West Lothian. In de vijftiende en zestiende eeuw was het één van de belangrijkste verblijven van de Schotse koningen van het Huis Stuart. Het kasteel heeft meerdere binnenplaatsen met filmische fonteinen en statige torens.

Laatste nieuws

Zie ook