Boekentip: Caroline Saulnier by Rankin

Een lust voor het oog! Make-up artieste Caroline Saulnier laat zich voor het maken van haar avant garde stijl inspireren door de imperfecties van haar

Lees ook

Een lust voor het oog! Make-up artieste Caroline Saulnier laat zich voor het maken van haar avant garde stijl inspireren door de imperfecties van haar modellen. Topfotograaf en oprichter van het tijdschrift Dazed & Confused, Rankin legde haar werk vast met als resultaat dit prachtige fotoboek. 
 

Saulnier 
Om haar kennis uit te breiden volgde Caroline na haar studie Industrial Design, de master Industrial Engineering. Een aparte keuze voor een make-up artist. Vervolgens heeft ze veel ervaring opgedaan op editorial gebied, waaronder een shoot voor Marie Claire UK in 2009. En in 2008 deed ze de make-up voor de cover van de Franse Marie Claire. Ze staat inmiddels vooral bekend om haar extravagante stijl. Deze dame gaat veel verder dan de smokey eye. Zodra ze een imperfectie spot, bijvoorbeeld een pukkeltje, bouwt ze daar een sterrenstelsel aan stipjes omheen.

Rankin
Rankin is een meester in het maken van portretten. Hij werd het meest geroemd om zijn fotoserie South Africa in pictures waarin hij de vreugde en de  ware gezichten van bewoners uit de armste gebieden van de wereld vastlegde. Daarnaast is Rankin groot op het gebied van commerciële fotografie. Zo schoot hij onder andere campagnes voor Hugo Boss, Rimmel, L’Oreal en Madonna x H&M. Hij was zelfs gast-jurylid bij het Germany’s Next Topmodel, waar hij ook enkele fotoshoots verzorgde.

Het houdt niet op! 
Caroline Saulnier is maar één deel van een driedelige serie. Rankin maakte met Alex Box en Ayami Nishimura ook al een prachtig boek. Ren naar de boekhandel om Caroline Saulnier by Rankin in je armen te sluiten of doe het via de digitale weg.

 

 

Laatste nieuws

Zie ook