Zó vind je de perfecte lingerie voor onder je trouwjurk

En het is belangrijker dan verwacht.

Je hebt je droomjurk gevonden, de uitnodigingen zijn gestuurd en de band is geboekt. Maar hoe zit het met lingerie? Het uitzoeken van de perfecte onderkleding is zeker niet onbelangrijk. 

Bruidslingerie

Lingerie speelt een grote rol tijdens je bruiloft. Fijn zittend ondergoed beïnvloed ook hoe jij je voelt in je jurk. Soms moet het worden aangepast, zodat het bijvoorbeeld niet doorschijnt en jij heel de dag fijn in je jurk kunt paraderen. Daarom een aantal tips bij het uitzoeken van je bruidslingerie.

Lees ook: Zó vind je de kleur die het beste bij jou past

Lingerie voor een backless jurk

Welke onderkleding het beste is, wordt bepaald door de stijl én vorm van de jurk. Is de jurk gestructureerd met een ingebouwd korset? Of is het juist flowy en nauwsluitend? Een nauwsluitende jurk kan om wat meer aandacht vragen betreft je lingerie. Ga opzoek naar een lage, strapless bh met een lage rug. Combineer deze met een onderbroek met een hoge taille om je een superslanke silhouet te geven. Probeer lingerie met kraaltjes en andere versiersels te vermijden. Dit kan door de stof heen schijnen.

Lingerie voor een strapless jurk

Voor een strapless trouwjurk is een strapless bh nodig. Een Multiway Strapless BH kan de oplossing zijn voor elke trouwjurk. Veel van deze ‘multi way‘ bh’s kunnen worden aangepast naar jouw jurk. De bandjes zijn verstelbaar en kunnen op allerlei verschillende manieren worden gedragen. Van halterhals tot asymmetrisch of volledig strapless.

Lingerie voor een getailleerde jurk

Geen enkele bruid wil zichtbare randjes van haar ondergoed op haar grote dag. Om dat te voorkomen is goede lingerie erg belangrijk. De beste optie is een naadloze slip én bh. Zo lijkt het net alsof je niks onder je jurk aanhebt. Daarnaast is naadloos ondergoed vaak erg zacht en zal dus geen irritatie veroorzaken. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Mamma Mia

Laatste nieuws