Dit is waarom je nooit met je telefoon in je hand moet hardlopen

Het is slechter dan je denkt.

Lees ook

De obsessie met telefoons heeft zich verspreid naar het hardlopen. Ze zijn de perfecte aanvulling van een heerlijke stukje rennen. Het lijkt ideaal om, naast het afspelen van je muziek, de route bij te houden. Maar het blijkt niet het meest ideale idee te zijn. 

Blessures

Deskundigen waarschuwen dat het geen goed idee is om je telefoon in je hand te houden terwijl je aan het rennen bent. Het kan namelijk heup- en schouderblessures veroorzaken. De gewoonte kan leiden tot subtiele onevenwichtigheden in het hele lichaam, die op hun beurt kunnen leiden tot gespannen heup-, been- en schouderspieren. Hetzelfde geldt voor waterflessen, of iets anders dat je in één hand kunt dragen terwijl je aan het joggen bent.

Lees ook: Zo vaak moet je sporten om gezond te blijven

Looppatroon

Als je iets in je handen houdt, heeft dat effect op je looppatroon. Het zorgt voor spier onevenwichtigheden, beïnvloedt de verdeling van het gewicht over je lichaam en maakt het rennen minder effectief. En naarmate mobiele telefoons groter en zwaarder worden, is de kans op blessures groter.

Draagband

Er zijn telefoonbanden die je om je arm kunt binden. Dit lijkt een goede optie, maar ook dat zal het balans verstoren. De beste keuze is een draagband die je om je heupen kan dragen. Zo houdt je al het gewicht stabiel en centraal op je lichaam.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook