Hangry? Dit gebeurt er blijkbaar met je lichaam

Aha.

Het gebeurt maar al te vaak – je hebt deadlines op je werk, het is al 4 uur ’s middags en je hebt nog niet de kans gehad om naar de supermarkt te gaan voor een maaltijd deal. Plotseling ben je woedend en tegelijkertijd ‘uitgehongerd‘. Welkom in de wereld van de hanger.

Hangry

Hangry is een slecht humeur hebben door te weinig eten. Het is dus een mix van hungry en angry. Maar waarom gebeurt het? En is het eigenlijk wel echt? Het antwoord is ja, en wetenschappers kijken naar wat er precies achter zit.

Lees ook: Dit is waarom je eetlust verminderd na een break-up

Onderzoek

Jennifer MacCormack is de auteur van een studie die onderzoek doet naar honger en hoe het onze stemming beïnvloedt. Eén ding die ze onderzoekt is de bekende hanger. Jennifer en haar team van experts hebben verschillende onderzoeken uitgevoerd om een beetje dieper te graven en te proberen te begrijpen wat er met onze geest en ons lichaam gebeurt als het toeslaat.

Processen

In een artikel in Emotion zei Jennifer: “Het is algemeen bekend dat honger onze stemmingen en zelfs gedrag zoals agressie en impulsiviteit kan beïnvloeden. Maar we weten nog steeds niet veel over de psychologische processen die honger omzetten in een gevoel van hangry.”

Dus hoewel bewezen is dat hangry een echte stemming is, weet niemand precies waarom het gebeurt. De experimenten hebben echter wel erkend dat het verschil tussen hungry en hangry veel kleiner is dan we dachten. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Marie Antoinette

Laatste nieuws