Onderzoek: mensen met een goede band met de buren zijn gelukkiger

Beter een goede buur, dan een verre vriend.

Beter een goede buur, dan een verre vriend: je hebt het spreekwoord vast en zeker weleens voorbij horen komen. Toch blijkt het uit recentelijk onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek niets minder dan de waarheid te zijn.

Gelukkig

Klop jij zonder moeite bij je buren aan om iets te lenen of doe jij af en toe gezellig een bakkie met de buurvrouw om even bij te kletsen? Dan heb je het goed getroffen. Uit een onderzoek van het CBS blijkt namelijk dat mensen die in een goede, gezellige buurt wonen een stuk gelukkiger zijn.

Lees ook: Het moment wanneer de meeste mensen huilen tijdens een bruiloft

Bonje met de buren

De belangrijkste factor hiervoor bleek het sociale aspect te zijn. En, eerlijk is eerlijk: liever een goede band met de buuf dan elkaar niet kunnen uitstaan, toch? We zien door programma’s als Bonje met de Buren maar al te goed hoe het kan zijn wanneer je niet zo goed door één deur kunt. 

Wel blijkt uit het onderzoek dat de mensen die tevreden zijn over hun buurt überhaupt al positief zijn ingesteld, wat het onderzoek natuurlijk wel lichtelijk heeft beïnvloed. Maar hé, dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Vier jij dit ‘geluk’ vanavond even onder het genot van een koffietje met je buurvrouw?

Bron: Grazia | Beeld: Bad Neighbours 2

Laatste nieuws