Op deze leeftijd ben je het minst gelukkig met je baan

Ben jij de leeftijd al voorbij? 

Op deze leeftijd ben je het minst gelukkig met je baan

Ook als je momenteel je droombaan bekleedt, gaat die toch niet altijd over rozen. Van tegenslagen tot kleine irritaties. Uit onderzoek blijkt nu wanneer we het minst tevreden zijn met onze baan, en dat zit 'm er onder andere in dat de werk-privébalans niet altijd bepaald in balans is.

Millennials en Gen Z'ers

Eén op de vijf mensen tussen de 25 tot 34 jaar vindt dat hun werk en privé uit balans is, zo blijkt uit een onderzoek van YouGov. E-mails beantwoorden buiten werktijd was een van de grootste struikelblokken waar de ondervraagden tegenaan liepen. Zo gaf bijna de helft van de ondervraagden aan werkgerelateerde mails te lezen én te versturen buiten werktijd. En nog eens 38 procent gaf toe weleens werktelefoontjes te krijgen op hun vrije dag of zelfs tijdens hun vakantie.

Weer tevreden

Maar er komt gelukkig ook een moment waarop je wel weer tevreden zult zijn met je job. Slechts veertien procent van de ondervraagden in de leeftijd van 35 tot 44 zei namelijk ongelukkig te zijn met hun baan. De 55-plussers waren het gelukkigst met de balans tussen werk en privé; negentig procent gaf aan tevreden te zijn. Dus met de jaren ga je de balans meer waarderen – en weet je waarschijnlijk beter hoe je je tijd het beste kunt verdelen.

Wat te doen als je ontevreden blijft?

Helaas kan het ook dat je continu ontevreden bent over je carrière. Carrièrecoach Rachel Peck ziet dat continu terug bij haar cliënten. Aan hen adviseert ze om die ontevredenheid en je carrière een x aantal keer per jaar te analyseren. Bedenk wanneer jij je werk precies onder de loep wilt nemen, en spreek met jezelf af om daadwerkelijk op die dag over je carrière na te denken – met uitstelgedrag komt niemand verder.

Stel jezelf dan vragen als: 'Wat wil ik precies?'en 'Ga ik dat met deze baan bereiken?'. Als je de antwoorden op deze vragen hebt, wordt het ook makkelijk voor je om dat na te streven waar je wél gelukkig van wordt.

Carriere
  • Metor UK
  • Younger