Zó vind je de perfecte jeans

Volgens bekende modeontwerpers.

Lees ook

Waarom zijn de perfecte jeans zo moeilijk te vinden? Terwijl het aanbod van vandaag zeker is gegroeid op het gebied van stijl en pasvormen, is er geen ontkennen aan dat het een makkelijke shopping trip is.

Ideale jeans

Dus hoe vind je de ideale jeans? CEO’s, ontwerpers en oprichters van een aantal van de meest interessante en innovatieve merken op het gebied van jeans geven tips over hoe je het perfecte paar vind.

Lees ook: Dit zijn onze favoriete duurzame merken

1. Volg geen seizoensgebonden trends

“Onze gouden regel bij het vinden van de perfecte spijkerbroek is het negeren van seizoensgebonden trends”, zegt Francesca Toninato, CEO van All Mankind EMEA. Zahra Ahmed, CEO van DL1961, herhaalt deze regel: “Trends komen en gaan, en sommige denim stijlen zijn leuk om mee te experimenteren, maar een jeans die je figuur echt flatteert en je lichaam perfect omhelst zal altijd een trend blijven.”

2. Openstaan voor nieuwe stijlen


Misschien heb je je gericht op die ene stijl die je leuk vindt of denk je dat een ander silhouet niet bij je past, maar zet dat allemaal uit je hoofd. De oprichter van L’Agence, Jeff Rudes, zegt dat je bereid moet zijn om iets nieuws te proberen.

Op dezelfde manier zegt Paige Adams-Geller van haar gelijknamige label Paige: “Je zou aangenaam verrast kunnen zijn door iets onvoorspelbaars te proberen.”

3. Controleer de kwaliteit van je denim

Hoewel het gevoel ervan belangrijk is, is “stretch en herstel” ook belangrijk, adviseert Rudes. “Uiteindelijk gaat het bij een spijkerbroek vooral om de kwaliteit van de denim”, zegt Marcus Wainwright, oprichter van Rag & Bone.

4. Comfort is the key

Hoe leuk die ene broek ook is, als het niet lekker zit dan is het niet de perfecte jeans voor jou. “Je moet in staat zijn om er in te gaan zitten en er in te gaan staan, zonder dat het ergens knelt of niet lekker zit”, aldus Adams-Geller. 

Bron: Who What Wear | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook