Waarom er veel relaties rond je 30e stuklopen

Hmm...

Lees ook

Je bent al een paar jaar gelukkig met je partner. Maar nu jullie dichterbij de dertig komen, lijkt het wel alsof alle relaties om je heen als dominostenen omvallen. De een gaat uit elkaar, de ander gaat in therapie en sommigen blazen zelfs hun huwelijk af. Maar waarom?

Carrières

De kans is groot dat jij en je partner niet op dezelfde carrièregolf zitten. Het kan zijn dat je je partner gesteund hebt, zodat hij zich eerst op zijn carrière kon focussen. Of misschien vind je in je eigen werk geen plezier, maar weet je ook niet wat je wél zou willen doen. Geen probleem, herontdek wat je wil, maar elkaar niet steunen op carrièregebied kan een effect op je relatie hebben. 

Lees ook: Science says: dit is waarom je eetlust verminderd na een break-up

Settling down 

Ging je in je twintiger jaren nog geregeld uit, denk je nu steeds meer na over een serieuzere toekomst. Vrienden om je heen kopen huizen, gaan trouwen of beginnen met het stichten van een gezin. En hierover nadenken en praten met je partner, kan een oorzaak voor een breuk zijn. Want: ‘is dit nou alles?’ En willen jullie wel dezelfde dingen in de toekomst?

Ontgroeit 

Naarmate je volwassener wordt, kan de persoon van wie je dacht te houden veranderen. Het is logisch dat je jezelf blijft ontwikkelen en het beste bij elkaar naar boven wil halen. Maar als jullie elkaar niet meer steunen en bewonderen in hetgeen dat de ander doet en ook steeds minder met elkaar praten, dan is het tijd om na te denken of jullie nog wel een toekomst samen hebben. Wat wil je wel en niet in een partner?

Bron: Elite Daily, Marie Claire UK | Beeld: Definitely, Maybe

Laatste nieuws

Zie ook