Is flirten vreemdgaan? Houd rekening met deze 6 ‘onschuldige’ dingen

Waar trek jij de streep?

Van een beetje te enthousiast zijn op sociale media tot een bezoekje brengen aan een stripclub met vrienden, hier zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden – voordat het problemen veroorzaakt in je relatie.

Sociale media

Er is een reden dat de uitdrukking ‘it all goes down in de DM‘ zo berucht is geworden. Het is makkelijker dan ooit om in het leven van anderen te kijken en in contact te komen met mensen op sociale media zoals Instagram, Twitter, Facebook en Snapchat. Soms zal het subtielere vormen aannemen, zoals het volgen en liken van aantrekkelijke mensen op Instagram, terwijl anderen een stap te ver zullen gaan en een online relatie beginnen. 

Lees ook: Science says: dit is de beste leeftijd om zwanger te worden

Dating en relatiecoach Jo Barnett zei ook: ‘Als je iemand direct een bericht stuurt, is dat hetzelfde als bellen of sms’en en interesse tonen. Het probleem met sociale media is dat mensen er makkelijker mee wegkomen en de grenzen minder duidelijk zijn. Constant commentaar geven op iemands foto’s of status is niet direct vreemdgaan, maar het is ongepast als je in een goede relatie zit.

Een dating account hebben

In ieder geval moeten je actieve datingprofielen op platformen zoals Tinder, Bumble, Happn en Grindr verwijderen. Uit onderzoek bleek dat meer dan de helft van de mensen het erover eens zijn dat het hebben van een Tinder account, terwijl je in een relatie zit, vreemdgaan is. Je hoofd is niet bij je partner, je droomt van de ‘wat als’. En gezien hoe makkelijk het is om een vreemdeling te bereiken via de apps, kan het zijn dat je snel in de ‘val’ van het internet valt.

Flirten op werk

Zeker, we hebben allemaal vrienden op kantoor die die sombere maandagen een beetje leuker maken, maar soms kun je met je werkvrienden te ver gaan. Een nuttige regel is om na te denken over de vraag of je partner zich ongemakkelijk zou voelen als hij of zij zich in dezelfde kamer als jij zou bevinden.

Dating coach James Preece zei: “Als je single bent en je collega is blij met het flirten, dan is dat prima, zolang niemand anders zich er ongemakkelijk bij voelt. Echter, als je in een relatie zit, dan moet je zeker de dingen afzwakken. Mensen doen dit alleen maar voor een beetje aandacht en voor een ego-boost. Flirten is altijd een seksueel iets, omdat het vaak alleen maar om plagen en speelsheid gaat, maar het kan verkeerd worden opgevat. Hoe zouden ze zich voelen als hun partner keek naar wat ze aan het doen zijn?”

Stripclub bezoeken

Jo Barnett zei: “Naar een stripclub gaan is een zeer persoonlijke zaak, en iets wat met je partner besproken moet worden. Iedereen zal een ander idee hebben van hoe acceptabel dit is in een relatie. Ook zijn er niveaus en situaties, bijvoorbeeld als het voor een vrijgezellenavond is. Als het uitsluitend voor de grap en een avondje uit is, is het vaak geen groot probleem. Als er meer gebeurt in de club dan alleen maar observeren is het vanzelfsprekend vreemdgaan.”

Contact met een ex

Als je een van de weinigen bent die erin geslaagd is om vrienden te blijven met je ex, dan kan het uitwisselen van berichten met elkaar problemen opleveren voor je toekomstige relaties. Zelfs als je alleenstaand bent, is het altijd een emotioneel mijnenveld. Dat verdubbelt alleen maar als je een relatie met iemand anders hebt.

James Preece zei: “Dit hangt er echt van af wat en waarom je een sms’je stuurt. Sommige mensen zijn blij om bevriend te blijven met hun ex en dit is prima als je elkaar regelmatig moet zien. Het probleem komt wanneer je je meer focust op je ex dan op je partner. Gesprekken over problemen die je hebt of over je partner gaan, zijn geen zaak voor je ex. Als je in contact moet blijven met je ex, wees er dan open en eerlijk over.”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: That Awkward Moment

Laatste nieuws