5 Redenen waarom je geen succes hebt met online daten

En maar blijven swipen...

5 Redenen waarom je geen succes hebt met het online daten

Online daten kan een hele opgave zijn. Van het spelen van de datingapp bingo (hoeveel verschillende heb jij op je telefoon?) tot het ontcijferen van rare openingszinnen. Het vinden van een potentiële partner, lijkt een stuk lastiger geworden. Maar wat zijn nou precies de redenen dat het niet lukt? 

Je hebt het te druk

Tussen het 24/7 regelen van je leven (fitness, kinderen, werk, privé) is 'de tijd vinden' om iemand speciaal te ontmoeten ver te zoeken. Als je echt op zoek bent naar iets serieus, is het belangrijk dat je vaak bereikbaar en beschikbaar bent, zodat je de juiste keuzes maakt. Het kan natuurlijk ook fijn zijn om lekker heen en weer te swipen in je vrije tijd, maar de kans dat daar iets uit opbloeit is erg klein.

Lees ook: Deze leeftijd al bereikt? Het schijnt je duurste levensjaar te zijn

Je bent te kieskeurig

Alleen jij weet wat jouw gelukkig maakt, en dat is belangrijk bij het zoeken naar een vervullende, langdurige relatie. Wees eerlijk tegen jezelf en denk na wat je echt wil. De kans is dan groter dat je je tijd niet 'verspilt' aan nutteloze dates. Neem nooit genoegen met minder. Natuurlijk moet je de lat niet al te hoog leggen, geef mensen die je op het eerste gezicht niet gelijk aanspreken, ook een kans. Misschien wordt je verrast. Maar weet wel wat je zoekt in een persoon. 

Je hebt er geen vertrouwen in

Een datingapp kan je helpen om je terug te brengen in het dating wereldje. Ook is het online daten handig voor mensen die zich niet op hun gemak voelen om mensen op de 'ouderwetse manier' te ontmoeten. Het gebruiken van een datingsite kan helpen het vertrouwen te herstellen, omdat je de dingen op je eigen tempo kunt doen.

Je bent niet iedereen's 'gewone' type

Definieer 'gewoon'. Beoordeel jezelf nooit op basis van de profielen die je ziet. Het zijn de unieke dingen die ons verbazen, en vertrouw ons - er is iemand die jouw speculaas verslaving te gek zal vinden.

Je gelooft er niet in

Sinds het begin van online dating zijn er al miljoenen matches gemaakt die hebben geleid tot relaties, huwelijken en ja, zelfs tot baby's. Ging die ene date niet goed? Schud het van je af! Hoewel het daten onwijs 'eng' kan zijn, leer je er ook altijd weer iets van. Enne, oefening baart kunst, toch?

Lifestyle
  • Marie Claire UK
  • Sex and the City