Beautytrend du moment: uitgesproken doch subtiel

Met een beetje kleur op je gezicht wordt het leven een stukje leuker.

beautytrend kleur

Met een beetje kleur op je gezicht wordt het leven een stukje leuker. De truc: hou de basis simpel en ga voor een uitgesproken doch subtiel accent.

Locatie is alles

Kleur gekozen? Dan nu de plek waar je de lijn gaat trekken. Strak langs de wimperrand, met een subtiele flick omhoog is een klassieker. Een zwevende lijn geeft een cool effect. Volg de vorm van je arcadeboog, níet die van je wenkbrauw. Een potlood of viltpennetje werkt ’t makkelijkst als je een beginner bent.

Blauw randje

Een cat-eye 2.0 krijg je wanneer je ook onder het oog een lijn trekt. In kleur, welteverstaan. Trek ’m zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan, en laat ’m samenkomen met de wing. Om de lijn strak te krijgen wikkel je een tissue om je vinger, die je dipt in make-upremover. Ga hiermee langs de lijn om ’m te perfectioneren.

Contrastkleuren

Een goed contrast kan je ogen extra sprekend maken. In dit geval ga je voor een knalkleur onder het oog, die je in balans brengt door erboven een andere heldere kleur aan te brengen. Hemelsblauw en geel zijn een goeie match, maar bijvoorbeeld ook donkergroen met lila of kobaltblauw met koraal.

Groen? Doen!

Jammer dat gekleurde mascara nog steeds een tikje fout imago heeft. Want als je ergens een statement mee kunt maken, is het wel met kleur op je wimpers. Trek boven het oog een lijn in dezelfde kleur als je mascara, en blend deze licht met je vingertoppen. Zo krijgen je gekleurde wimpers iets zachts.

Beauty
  • Marjolein Vermeij
  • BrunoPress