Ai: veel thuiswerkende mensen schamen zich als zij pauze nemen 

Daarnaast heeft een groot deel het te druk om überhaupt even een pauze in te lassen.

Een groot deel van de kantoormedewerkers werkt al bijna een jaar vanuit huis. Dat is een behoorlijke lange periode. Helemaal zonder slag of stoot gaat dat thuiswerken alleen niet. Een groot deel van de thuiswerkende mensen voelt zich namelijk schuldig als ze even gaan pauzeren.

Te bezwaard voelen om een pauze te nemen

Uit onderzoek blijkt dat 28 procent van de mensen die thuiswerken zich schuldig voelt als zij pauze nemen. Daarnaast heeft ook nog eens 29 procent het veel te druk om überhaupt even 30 minuten bij het beeldscherm weg te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van het bedrijf Fellowes onder duizenden Nederlandse kantoormedewerkers die momenteel thuiswerken.

Nederlanders zijn niet de enigen die zich soms te bezwaard voelen voor een break. Ook in Groot-Brittannië voelt een kwart van de thuiswerkers zich schuldig als ze pauze nemen. Bij onze Oosterburen is er iets minder sprake van dit gevoel: ‘slechts’ 22 procent van de thuiswerkende Duitsers schaamt zich als zij hun werkzaamheden even neerleggen.

Altijd aan staan

Uit het onderzoek bleek dat de thuiswerkers het gevoel hebben dat ze altijd ‘aan’ moeten staan. Zo bezorgt een gemist belletje van een collega 23 procent van de ondervraagden een schuldgevoel en 36 procent heeft het idee dat ze de hele dag bereikbaar moeten zijn.

Ook maken velen momenteel meer uur dan op kantoor. Zo heeft bijna 20 procent zichzelf aangepraat dat ze de weggevallen reistijd nu moeten gebruiken om eerder te beginnen met werken en wat langer door te gaan. En dat terwijl 38 procent een gebrek aan energie ervaart bij het thuiswerken. Ai.

Bron: Metronieuws | Beeld: iStock

Laatste nieuws