Hack: zó kom je van die vervelende groepsgesprekken op Instagram af

Instagram-groepsgesprekken zijn verleden tijd!

Voor Instagram-liefhebbers vast een herkenbaar issue: denk je dat je een spannend nieuw berichtverzoek hebt, is het weer zo’n vervelende spamgroep. Turns out: je kunt dit gewoon uitschakelen!

De plaag

Tegenwoordig schieten de ongewenste spamgroepen als paddenstoelen uit de grond. Met total strangers zit je opeens in een groepsgesprek op Instagram waar je helemaal niet op zit te wachten. In eerste instantie lijkt het onschuldig en vooral heel irritant, maar er kleven blijkbaar ook nog eens gevaren aan die groepsgesprekken.

De chats worden aangemaakt door robots die je naar hun website willen lokken met een link. Het klikken op die link is nu juist wat je niet moet doen. Die url kan je namelijk naar gewelddadige video's brengen. Sterker nog, er wordt via de links soms flink veel geld geëist. Lekker blijven negeren, dus!

Oplossing 

Naast het negeren en verwijderen van de berichten, is er ook iets wat je kunt doen om helemaal geen vreemde groepsverzoeken meer te krijgen.

Als je er voorgoed van af wilt zijn, kun je naar je instellingen gaan. Klikt op meldingen, daarna op privéberichten en als laatste klik je groepsverzoeken uit. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om het profiel dat het verzoek stuurde te rapporteren. Easy peasy!

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws