Shocking: 1 op de 5 thuiswerkers gaat doordeweeks niet naar buiten bij daglicht

Ai, dat zijn behoorlijk wat mensen...

De lente komt alweer in zicht en daarmee ook langere dagen. En dat laatste is maar goed ook. Uit onderzoek blijkt dat 22 procent van de mensen die nu thuiswerken doordeweeks niet buitenkomt wanneer het licht is. Ai!

Weinig daglicht

Met name in tijden waarin ons immuunsysteem wel een boost kan gebruiken is het belangrijk om genoeg vitamine D op te nemen. Juist daarom is het zo zorgelijk dat een groot deel van de thuiswerkers doordeweeks niet buitenkomt bij daglicht. Dit blijkt uit Brits onderzoek van Vitabiotics Vitamin D en OnePoll.

Doordat thuiswerkers niet meer van en naar het werk hoeven te reizen, had 87 procent van de 2000 ondervraagden periodes waarin ze overdag helemaal niet naar buiten gingen. 47 procent gaf aan dat ze pas naar buiten gingen voor een workout wanneer ze klaar waren met het werk, waardoor het vaak al donker was.

Coronaregels

Een deel van de ondervraagden (13 procent) gaf aan dat ze niet buitenkwamen, omdat ze in isolatie zaten. Ook gaf een groep aan dat ze te druk waren om naar buiten te gaan of dat de buurt hen gewoonweg begon te vervelen.

De gemiddelde volwassen thuiswerker bleek daarnaast in de winter weleens zes opeenvolgende dagen niet het huis uit te zijn geweest. Voor bijna 1 op de 10 gold daarnaast dat ze langer dan 14 dagen niet buitenkwamen. Behoorlijk alarmerende gegevens. Al willen we hierbij wel een kanttekening plaatsen. Het onderzoek schetst namelijk een beeld over de situatie onder inwoners van het Verenigd Koninkrijk, waar andere lockdown-regels gelden dan in Nederland.

So, let's hope dat we in Nederland vaker naar buiten gaan om die waardevolle vitamine D op te nemen.

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws