Aha! Op zoveel personen word je gemiddeld verliefd in je leven

En waarom lijkt de een vaker verliefd te zijn dan de ander?

Lees ook

Romantische films doen ons nog weleens geloven dat cupido maar een keer raak hoeft te schieten, maar wij weten inmiddels wel beter. Still, we couldn't help but wonder… Hoe vaak word je eigenlijk verliefd in je hele leven?

Aantal keer

Verliefdheid is geen universeel gevoel en we ervaren het allemaal anders. Om die reden verliest de een haar hart dan ook sneller en vaker dan de ander. Toch durft Elephant Journal dat te betwisten. Aan de hand van een onderzoek beweert het journal namelijk dat je maar drie keer écht verliefd wordt in je leven. En die drie personen zijn vaak drie verschillende types.

Type 1: de liefde die goed lijkt

De allereerste persoon op wie je verliefd wordt is simpelweg 'de persoon die goed lijkt'. Vaak ben je dan nog jong en heb je nog weinig kaas gegeten van de liefde. Juist omdat je weinig vergelijkingsmateriaal hebt, zie je niet meteen de mindere eigenschappen van iemand. Je bent immers verliefd en gaat helemaal op in al die intense gevoelens die je nog nooit eerder ervoer.

Wanneer je ouder wordt en meer levenservaring opdoet, stuit je vaak op de mindere kanten van die persoon. Dat gaat botsen en uiteindelijk scheidden jullie wegen dan. Al hoeft dat natuurlijk niet het geval te zijn. Romance isn't dead en sommige mensen eindigen wel met hun eerste liefde.

Type 2: de liefde die je graag ziet slagen

Je tweede verliefdheid vindt vaak iets later in je liefdesleven plaats. Bij deze relatie wil je vooral heel graag dat het goed afloopt. Omdat jullie goed bij elkaar lijken te passen, hoop je dat dit 'm is. Helaas is de soms onvermijdelijke break-up daarna des te pijnlijker. Ook als jullie on paper goed bij elkaar lijken te passen, moet de relatie wel werken.

Type 3: de liefde die goed voelt

Het derde type voor wie je valt, is de persoon bij wie het simpelweg goed voelt. Deze man of vrouw voelt aan als je soulmate en jullie voelen je volledig op je gemak bij elkaar. Met deze persoon kun je goed communiceren en juist daarom kunnen jullie lastige obstakels in jullie relatie de baas zijn. Dit is de allerfijnste en healtiest relatie die je kunt hebben!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Jasmine Carter

Laatste nieuws

Zie ook