Waarom het belangrijk is om je gezicht dubbel te reigingen

Een reinigingstrend waar je een stralende huid van krijgt.

Lees ook

Is je beautygoal het hebben van een stralende huid? Dan wil je dit Koreaanse ritueel toepassen: twee keer je gezicht reinigen. Waarom vraag je je af? Als je dit regelmatig doet, dan zou dit tot verrassende resultaten kunnen leiden. We're hooked!

Dubbel reinigen

Wat er precies verstaan wordt onder een dubbele reiniging? Een ritueel dat uit twee stappen bestaat. De eerste stap is het gebruik van een reinigingsproduct op oliebasis, deze zorgt ervoor dat je make-up, talg, verontreinigde stoffen én SPF makkelijk verwijderd worden. Stap twee is het gebruik van een reinigingsproduct op waterbasis, deze verwijdert onder andere zweet en vuil.

Wanneer je deze dubbele reiniging het beste kunt uitvoeren? In de ochtend! Dit komt omdat je huid olie en zweet produceert tijdens het slapen. Enne, tijdens deze deep cleanse worden de overtollige producten verwijderd die op je huid zijn achtergebleven na je avondroutine.

How to

Hoe je precies te werk gaat? Begin met een facewash op oliebasis of een reinigingsbalsem en masseer deze zachtjes op de droge huid. Zorg er ook voor dat je je T-zone en andere vette delen van je gezicht goed meeneemt. Nadat je deze olie of balsem hebt afgespoeld, kun je verder gaan met het reinigingsproduct op waterbasis. Was je gezicht ongeveer een minuut, voordat je het afspoelt met lauw water. Tip: dep je gezicht droog, inplaats van te wrijven, en ga verder met de rest van je beautyroutine.

Juiste formules

Een dubbele reiniging kan gebruikt worden voor alle huidtypes. Wél is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt.

Droge huid:
Ga voor een zachte reiniger die je huid niet van zijn natuurlijke oliën ontdoet.

Gecombineerde huid:
Deze huid heeft baat bij een reiniger die het evenwicht herstelt. Denk aan een product dat vocht vasthoudt, hydraterend is en die de natuurlijke oliën onder controle houdt. Heb je een gevoelige huid? Kies dan een product uit die mild en geurvrij is.

Vette huid:
Producten die ingrediënten met antioxidanten bevatten, zoals vitamine E en C, kunnen helpen je mee-eters te bestrijden. 'Bang' dat een product op oliebasis te vettig is voor je huid? Vervang dit product dan gerust voor een micellair water.

Note: last van huidaandoeningen zoals rosacea of acne? Houd het dan bij één reiniging. Waarom? Omdat twee keer je gezicht wassen je huid juist kan overprikkelen.

Bron: L’Officiel US | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook