Lifehack: zo heb je binnen één minuut een perfect opgevouwen hoeslaken

Een kind kan de was doen!

hoeslaken opvouwen

Verfrommel jij je hoeslaken ook altijd? Hoe mooi het in de verpakking is opgevouwen, wij krijgen het niet voor elkaar. Gelukkig is daar het internet en hebben we eindelijk het geheim gevonden voor perfect opgevouwen hoeslakens! Schrijf je mee?

Kreukels

Wist je dat een verfrommelde hoeslaken ervoor kan zorgen dat je kreukels in je laken krijgt? Het wordt daarom aangeraden om je hoeslaken meteen nadat het uit de droger komt op te vouwen. Dit voorkomt dat je laken ‘krimpt’ en zo krijg je geen kreukelt. En dat scheelt weer strijken.

Hoe het werkt

Oké, aan de slag! Om je hoeslaken goed op te vouwen, heb je een vlak oppervlak nodig zoals een tafel, bureau of je bed. Stop je handen in de hoeken van de lange zijde van de hoeslaken. Stop dan een hoek in een andere hoek, en herhaal dit aan de andere kant. Vervolgens herhaal je dit nog een keer zodat alle hoeken over elkaar heen zijn gevouwen.

Next step

Leg dan het laken op je bed of tafel met de C-vorm omhoog. Dit is het elastiek. Vervolgens vouw je de hoeken naar de binnenkant en vouw je het nog een keer tot het een rechthoekige vorm heeft. Vouw de stof dubbel en je hoeslaken is nu perfect opgevouwen. Een kind kan de was doen!

Handig filmpje

Ben je het spoor bijster en weet je niet meer hoe je het moet vouwen? Op de website van Good Housekeeping staat een handig filmpje die je verder kan helpen. Je zult merken dat je een hoop ruimte bespaart wanneer je het voortaan zo vouwt!

Misschien ook voor jou:
Aha! Zó voorkom je dat je beddengoed draait in de droger
Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • iStock