Let's try it: met deze TikTok hacks val je sneller in slaap

Sneller in slaap vallen? TikTok got your back.

TikTok slaaptrucjes

TikTok won dan wel razendsnel aan populariteit onder Gen Z, maar inmiddels kan bijna niemand meer om het sociale platform heen. In eerste instantie waren het alleen grappige video’s, maar het medium ontpopte zich tot een waar lifehack walhalla. Kun je bijvoorbeeld niet in slaap vallen? Ook dan weet TikTok raad. De beste hacks op een rijtje.

Draag sokken in bed 

Alleen al het woord bedsokken jaagt sommigen de stuipen op het lijf, maar het heeft wel degelijk z’n voordelen. Dr. Jess Andrade raadt aan om sokken te dragen als je naar bed gaat om sneller in slaap te vallen. “Het houdt je voeten warm en hierdoor gaan de bloedvaten open en die helpen het lichaam afkoelen.” En dat is wat je wilt, want een koeler lichaam geeft een seintje aan je hersenen af dat het tijd is om te gaan slapen.

@doctorjesss

I wear socks to bed so don’t come at me im not weird

♬ presleywalker - PresleyWalker

Masseer jezelf achter je oor

Weleens van je animiam gehoord? Nee? Wij ook niet. Het is een rand die zich achter je oor bevindt en je zou volgens acapunctuurarts Josh Hanson sneller in slaap vallen als je dit punt masseert.

@doctorhanson

Can’t sleep? Try this! #insomnia #sleep #over40 #sleephack

♬ original sound - Josh Hanson

Oefeningen voor ademhaling

Als we slapen ademen we minder vaak in en uit per minuut. Een manier om dat punt sneller te bereiken zou maar zo dit ademhalingstrucje kunnen zijn. Adem vier seconden in door je neus, houd je adem zeven seconden vast en adem de lucht dan acht seconden via je mond uit.

@maxandfacts

Mind Tricks to Fall Asleep Faster (Part 1) #sleep #lifehack #sleeptips #sleephacks #advice #learnontiktok

♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] - Elliot Van Coup

Bereid een kalmerende thee

Heb je moeite met in slaap vallen? Dan zou je volgens deze zelfbenoemde TikTokDoc baat hebben bij haar theerecept. Trek hiervoor een thee van gelijke delen lavendel, kamille en valeriaanwortel. Volgens de TikTokker heeft het drankje een rustgevende werking op je, waardoor je sneller en makkelijker de slaap zult vatten.

@zesty_ginger

Tea time 🍵 for better sleep 😴 #tiktokdoc #sleepbetter #bettersleep #sleephacks #sleephack #circadianrhythm

♬ original sound - zesty_ginger

Ban de telefoon uit de slaapkamer

Of nog beter: leg twee uur voordat je gaat slapen je telefoon weg. Volgens dokter Kien Vuu is dat de beste manier om lekker te slapen. Hij raadt aan om twee uur voor jouw bedtijd een boek te lezen of iets anders ontspannend te doen.

@kienvuumd

Sleep Smarter 💤 #sleephacks #Welcome2021 #sleep #learnontiktok #tiktokdoc #tiktokdoctor

♬ feeling - Official Sound Studio
Misschien ook voor jou:
Wow! Déze TikTok-hacks laten je haar voller lijken
Lifestyle
  • Bustle
  • iStock
  • TikTok