Wie zijn jouw vrouwelijke helden? Geef ze nu op als Sheroes!

Iedereen is welkom; activistes van nu, een jeugdheldin, iemand uit de geschiedenis die het verschil maakte of gewoon je eigen moeder.

Wie zijn jouw vrouwelijke helden? Geef ze nu op als Sheroes!

Het Zuidelijk Toneel werkt dit seizoen samen met HUMAN rond het thema Helden. Hierin worden projecten gerealiseerd die het heldendom langs alle kanten belichten. Enne, vooral heldinnen verdienen meer aandacht.

Vrouwelijke helden

Het gezelschap en de omroep roepen samen op een ode te brengen aan vrouwen en niet-mannen wiens namen niet meteen een belletje doen rinkelen, ondanks hun strijd, doorzettingsvermogen of opofferingsgezindheid. HUMAN zet hun vrouwelijke helden in om meer aandacht te generen voor bijzondere vrouwen.

Zo zullen onder andere schrijver en filosoof Stine Jensen, theatermaker en actrice Ayla Çekin Satijn en bestuursvoorzitter van het Humanistisch Verbond Mardjan Seighali hun 5 heldinnen of 'Sheroes' delen, dit alles om zoveel mogelijk anderen ook op te roepen tot deelname aan een nieuwe lijst.

Andere kijk op de wereld

Het doel van deze actie? Rolmodellen een gezicht geven! Om zo ieders blik op verleden en toekomst, samen met elkaar, te veranderen. Want leren van elkaars voorbeelden, kan volgens de organisaties leiden tot verandering van hoe we naar de wereld kijken.

Uiteindelijk zal Het Zuidelijk Toneel een lijst van vijftig Sheroes als illustraties uitbrengen. Ook organiseren ze een Wikipedia edit-middag, om zoveel mogelijk van de ingestuurde heldinnen - die nog niet (voldoende) aanwezig zijn op de openbare internet encyclopedie - vindbaar te maken in de toekomst.

Doe mee en geef je Sheroes op!

Met Sheroes worden heldinnen of niet-mannen van betekenis bedoeld, waar iemand bewondering voor heeft, op welke manier dan ook. En iedereen is welkom; activistes van nu, een jeugdheldin, iemand uit de geschiedenis die het verschil maakte of gewoon je eigen moeder.

Geef jouw vijf Sheroes door! Doe mee via DEZE LINK.

Lifestyle
  • Het Zuidelijke Toneel, HUMAN
  • Brianna Santellan