Dit zijn de leukste to do's op Koningsdag in coronatijd

Je hoeft je op deze bijzondere dag absoluut niet te vervelen.

koningsdag

In een ideale wereld hadden we natuurlijk allang een kaartje voor een tof festival aangeschaft of stond er een terrasdag met al je bff's op de planning voor Koningsdag 2021. Het coronavirus gooit ook dit jaar roet in het eten, maar dat weerhoudt ons niet van een gezellige planning. Die verjaardag van Willem-Alexander moet immers wel gevierd worden.

Toosten op de koning

Op 27 april om 16.30 heft koning Willem-Alexander samen met Nederland het glas. Speciaal voor deze gebeurtenis introduceert De Kuyper een nieuwe variant van de bekende Oranjebitter: De Oranje Borrel! Of ook wel de perfecte basis voor een Oranje Spritz. En laten we nu net dol zijn op dit heerlijke drankje. Een Oranje Spritz maak je met een handvol ijsblokjes, twee delen Oranje Borrel, drie delen prosecco, één deel bruisend water en een sinaasappelschijfje.

Good to know: De Kuyper proost als trotse hoofdsponsor mee met de Oranje Borrel. De opbrengst van de Nationale Toost wordt volledig gedoneerd aan het Oranje Fonds. Dit fonds besteedt aandacht en geld aan de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen – en dat is in deze tijd relevanter en actueler dan ooit. Doneer bijvoorbeeld een borrel aan een ander, door ‘Oranje’ te sms’en naar 4333; daarmee doneer je eenmalig € 2,50 aan het Oranje Fonds. Cheers!

Nationale toost - De Kuyper

Koninklijke wandeling

Zet jij de afgelopen tijd meer stappen dan ooit? Dan kun je ook op Koningsdag je nieuwe hobby uitoefenen. Ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander organiseert THE ENTOURAGE GROUP 'The Royal Walk'. Een culinaire stadswandeling langs allerlei restaurants in Amsterdam, met ieder een eigen samengesteld menu. Terwijl je geniet van een heerlijk culinair gerecht en een bijpassende cocktail, vervolg je de tour naar een van de volgende locaties.

De tour kan vanaf elk restaurant van start gaan vanaf 12.00 uur tot en met 20.00 uur. Het aanschaffen van een ticket is niet nodig, want bij het restaurant waar je begint wordt je een 'Royal ticket' overhandigd, dat je helpt om de tour te volbrengen. Meedoen? Je leest alle informatie in onderstaand Instagram-bericht.

Shots, shots, shots

Sta jij normaal gesproken op Koningsdag los te gaan op een festival? Dan heeft IZAKAYA de perfecte box voor je samengesteld. Voor alle party lovers bedacht het restaurant geen box vol culinaire oranje gerechten, maar vijftig shotjes van Lycheesu en Pornstar Martini – uiteraard wél met een oranje kleurtje.

Hiermee vier jij zeker de verjaardag van de koning, maar dan gewoon vanuit huis. Je kunt de box bestellen vanaf 22 april tot en met 27 april via de deze link.

IZAKAYA

Cocktailmiddag

Ben jij van plan om je loved ones te verrassen met een oranje drankje? Volgens Crisp zou je dan de Mexicaanse 'michelada' moeten maken. Deze cocktail is een heerlijke combo van fris, zoet en pittig. Enne, we moeten toegeven. Het is een ander drankje dan we gewend zijn. Zo maak je deze cocktail:

- Zet twee glazen klaar.
- Meng een snuf zout en een snuf gerookt paprikapoeder. Doe 2 eetlepels honing op een vlak bordje en dip de glazen met de bovenkant kort in de honing. Dip nu de rand van de glazen in het mengsel van zout en paprikapoeder.
- Meng 200 milliliter bier, 100 milliliter rabarberfrisdrank en 100 milliliter tomatensap in een kan met een roerstaafje of een lange lepel. Schenk de glazen half vol.
- Crush het ijs: doe de ijsblokjes in een schone theedoek, pak een hamer en timmeren maar! Pas wel op je aanrechtblad. Vul de glazen aan met gecrusht ijs.
- Serveer met een partje sinaasappel en genieten maar!

Geen fan van cocktails? Crips heeft ook een vorstelijk biertje in haar assortiment. Je shopt dit Princesse witbiertje via deze link.

Pure ontspanning

Koningsdag betekent voor velen een extra dagje vrij. Ben jij één van die lucky bastards die een dag niet hoeft te werken? En heb je eigenlijk helemaal geen zin in shotjes, oranje drankjes of een digitale toost? Trek jezelf dan lekker terug met een goed boek. Zomeravond, de nieuwe thriller van Suzanne Vermeer, is zo'n boek dat je misschien op de 27e wel in één ruk uit gaat lezen.

In Zomeravond reizen we af naar de Ardèche in Frankrijk. Lauren Martens is hier met haar zus Celeste en hun ouders op vakantie, wanneer Celeste op een avond niet terugkeert van een bezoek aan de discotheek. Twee dagen later wordt ze gewurgd teruggevonden aan de oever van de rivier. Al snel wordt een verdachte opgepakt, Julien Fournier. Hij wordt schuldig bevonden, maar hij ontkent in alle toonaarden. Toch wordt hij veroordeeld tot levenslang. Twaalf jaar later is Lauren hulpofficier van justitie in Groningen als ze benaderd wordt door een Franse journaliste die een populaire true crime-podcast maakt. Julien Fournier heeft de journaliste gevraagd zijn zaak te onderzoeken. Hoewel Lauren eerst geen enkele behoefte heeft om de boel weer op te rakelen, weet Dubois haar toch over te halen terug te keren naar Aubenas, de stad waar haar zus werd vermoord...

Zomeravond van Suzanne Vermeer is nu te bestellen via deze link.

Lifestyle
  • Grazia
  • BrunoPress