Waarom het eigenlijk niet zo erg is om in een relatiesleur te zitten

Geen teken van een saaie, maar juist een hele sterke relatie.

relatiesleur

Denk je bij een relatiesleur aan koppels die al een hele tijd samenzijn, overdag compleet langs elkaar heen leven en 's avonds naast elkaar op de bank aan het Netflixen zijn? Well, you get the picture! Maar is dit eigenlijk nou echt zo erg? Nee dus, zo blijkt.

Vertrouwen

Want sleur betekent ook vertrouwen. Het is iets wat alleen maar kan ontstaan wanneer twee mensen zich op hun gemak voelen bij elkaar; je hoeft je niet meer de hele tijd beter voor te doen als je bij elkaar bent. Je durft je gewoon te laten zien: je weet dat je partner toch wel van je houdt, juist om wie je bent als je alle muren laat afbrokkelen. Geen teken van een saaie, maar juist een hele sterke relatie.

Vastigheid

Een beetje vastigheid in je leven is helemaal niet erg. Soms is het leuk om nieuwe en spannende dingen te ontdekken, maar daartegenover moet wel een veilige en stabiele basis staan waar je altijd op terug kunt vallen. Een lange relatie kan die veilige basis vormen. Want nieuwigheid is leuk, maar het is ook wel heel erg fijn om te weten wat je aan elkaar hebt. Plus, de wetenschap dat er thuis iemand op je wacht kan je sterker maken en meer zelfvertrouwen geven.

Veranderingen

Daarnaast kan een relatiesleur je juist heel veel openingen bieden om dingen te veranderen. Want het besef hebben dat je een beetje ‘vastzit’ in je oude patronen kan het begin zijn van hele mooie dingen. Zo kun je besluiten meer leuke dingen te gaan doen met je partner, kan het je doen inzien dat je een carrièreswitch wilt maken of dat je weer meer tijd wilt steken in bepaalde vriendschappen. Helemaal niet verkeerd dus, een beetje sleur. Daarnaast was die zenuwachtige tijd van verliefd zijn ook niet alles.

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • iStock