Onthuld: op deze leeftijd begin je blijkbaar echt op je moeder te lijken

We hebben allemaal wel eens gehoord dat we vroeg of laat op onze ouders gaan lijken.

We hebben allemaal wel eens gehoord dat we vroeg of laat op onze ouders gaan lijken – maar hoe waar is het? Nieuw onderzoek door een Harley Street chirurg suggereert dat vrouwen in de eerste jaren na het krijgen van een kind meer op hun moeders gaan lijken.

Zwangerschap

In het Verenigd Koninkrijk is de gemiddelde leeftijd van een vrouw die haar eerste kind baart 30 jaar oud. De vrouwen die deelnamen aan het onderzoek, gaven aan dat ze gestopt zijn met in opstand komen tegen hun moeders en meer op hen gingen lijken in hun vroegere jaren na het krijgen van een kind.

Vergelijkingen

Wat voor soort gedrag we gaan nabootsen? Blijkbaar beginnen we van dezelfde tv-programma's en hobby's te genieten en maken we ook gebruik van dezelfde soort uitspraken.

Dr. Julian De Silva, de Harley Street chirurg achter het onderzoek, onderzocht 2000 vrouwen en mannen om erachter te komen wanneer we op onze ouders beginnen te lijken. Hij legde uit: “We veranderen allemaal in onze ouders op een bepaald moment in ons leven – en dat is iets om te vieren.” Ouders worden is de belangrijkste trigger, maar ook bepaalde levensstijl factoren spelen een rol. Zo gaf de chirurg ook aan dat we meer op onze parents gaan lijken als er uiterlijke gelijkenissen zijn.

Uitkomst

Uit de enquête bleek dat 52% van de deelnemers zich is 'gaan gedragen als hun moeders' toen zij tussen de 30 en 35 jaar oud waren. Maar liefst 26% gaf aan dat dit tussen 35 en 40 jaar oud gebeurde, terwijl 10% beweert dat het pas tussen de 40 en 50 jaar gebeurde.

Bron: Marie Claire | Beeld: Freaky Friday

Laatste nieuws