Work from home: Hashtag Workmode-oprichtster Emilie Sobels over haar ideale thuiskantoor

Ook de oprichtster van de female focussed co-working spaces werkt sinds de uitbraak van corona meer thuis. 

Emilie Sobels richtte de co-working spaces Hashtag Workmode op, schreef meerdere boeken en organiseert in september de derde editie van het business event The Self-Made Summit om de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Aan stilzitten lijkt de onderneemster niet te doen. Des te meer redenen om thuis volledig te kunnen ontspannen, maar hoe doet zij dat als je woonkamer in coronatijd ook fungeert als thuiskantoor?

Thuiswerken

Op een goed nummer dansen, met zorg een ontbijt klaarmaken en daarna met een kop koffie achter haar bureau schuiven. Het is voor Emilie de beste manier om de dag te beginnen. “Het lukt me vaak niet, maar áls het lukt zijn dit wel heerlijke ochtenden om te starten met de werkdag.”

Ondanks de vijf co-working spaces die Emilie heeft, werkt zij vanwege de pandemie ook minder op kantoor. “Ik ging elke dag naar kantoor en had vaak fysieke afspraken. Ik mis dat nu behoorlijk. Ik mis mijn collega’s en de gezamenlijke lunch, ik ben snel afgeleid door wat ik in huis zie en ik mis de scheiding tussen werk en privé.” Desondanks ziet de Hashtag Workmode-eigenaresse ook wel de voordelen van het thuiswerken in. Zo komt ze ook toe aan zaken waar ze normaal geen tijd voor heeft. “Ik kan in rust dingen uitwerken en ben minder gehaast op zo’n dag.” Ook vindt Emilie het heerlijk om thuis korte pauzes in te lassen voor een wandeling in de zon. “Dat doe ik makkelijker als ik thuiswerk. Zo’n wandeling geeft me nieuwe inspiratie, nieuwe energie en ruimte in mijn hoofd.”

Inrichting van een home office

Zoals Emilie met zorg haar Hashtag Workmode space inrichtte, heeft ze datzelfde gedaan voor haar huis. Haar woning is smaakvol ingericht met producten die haar blij maken. “Zo heb ik een mooie schelp staan die ik op de veiling kocht, staan er veel vazen met bloemen en word ik altijd blij van kleur.”

Woonkamer van Emilie met veel bloemen

Werken in bed doet Emilie niet. Wel vindt de onderneemster het heerlijk om in alle rust op het panterbankje in de slaapkamer te bellen. Het meubel was een erfstuk van haar grootouders.

Goede verlichting is iets wat ook echt niet onderschat moet worden. Volgens Emilie is dat key. “Liefst bakken daglicht, maar ook fijne verlichting om je focus te houden als je ‘s avonds nog even doorwerkt. Daarnaast is een groot bureau op een goede hoogte erg belangrijk.”

Voor Emilie werkt het niet als haar werkomgeving een rommeltje is. Een all clean bureau werkt daarentegen ook niet voor haar. De 33-jarige maakt haar home office graag extra gezellig met bloemen, kaarsen en leuke printen in vrolijke kleuren. Hoe de auteur haar werkplek dan gezellig maakt? “Met souvenirs van vakantie met een speciale herinnering, foto’s van fijne momenten in een mooie lijst of items die je van een bijzonder persoon of voor een bijzondere gelegenheid hebt gekregen.”

Styling

Nieuwsgierig geworden naar het interieur van Emilie? Lucky you. Emilie gaf onlangs een kijkje in haar nieuwe huis in Amsterdam. Je bekijkt hieronder een aantal prachtige foto’s van het huis van de onderneemster. En mocht je nu jaloersmakend naar het prachtige interieur kijken? Dan hebben we goed nieuws! Want je shopt haar interieur vanaf morgen via westwing.nl met korting! Enne, als je op onderstaande foto's klikt, word je direct doorverwezen naar sommige items die afgebeeld zijn.

Bron: Westwing | Beeld: Emma Peijnenburg 

Laatste nieuws