Met deze nieuwe functie kun je likes verbergen op Instagram

Ga jij deze nieuwe feature gebruiken?

Instagram likes verbergen

Instagram heeft een nieuwe functie ontworpen waarmee je je 'likes' op je foto's kunt verbergen. Hoewel het sociale mediaplatform twee jaar geleden al aankondigde deze feature te willen toepassen, ging de tool pas op 26 mei voor het eerst live.

Tool

Adam Mosseri, CEO van Instagram, kondigde in 2019 al aan dat de app zou gaan experimenteren met deze nieuwe functie. Na maanden van testen, ging 'ie dan eindelijk afgelopen woensdag live. Met deze optionele tool hoopt het platform de druk en de concurrentie die de gemeenschap onderling kan hebben, te verminderen.

Hoe je het aantal 'vind-ik-leuks' op je feed kan verbergen? Klik op een foto die je geplaatst hebt, klik dan op de drie puntjes rechtsboven in en als het goed is staat er dan in het rijtje de optie 'Aantal vind-ik-leuks verbergen' tussen. Net als de mogelijkheid om de reacties per foto te verbergen, kan dat ook met deze nieuwe feature. Je zet dus niet direct al je 'vind-ik-leuks' uit.

Algoritme

Carolyn Merrel, Head of Global Policy Communications bij Instagram, bevestigde dat de nieuwe functie geen invloed heeft op je algoritme en de manier waarop je posts prioriteit krijgen in de feed. Ook gaf het team aan dat veel gebruikers de 'vind-ik-leuk' tool nog steeds nuttig vinden om te bepalen wat populair en trending is. Toch hoopt het bedrijf dat deze tool ook enige gemoedsrust biedt aan degene die zich liever richten op de inhoud van de foto's en video's, in plaats van hoeveel likes de post krijgt. In de komende weken zal deze functie ook voor Facebook beschikbaar zijn.

Misschien ook voor jou:
Hack: zó kom je van die vervelende groepsgesprekken op Instagram af
Lifestyle
  • PopSugar
  • BrunoPress