Aha! Zo creëer je de perfecte mermaid waves

De hairdo is deze zomer hot and happening.

mermaid waves

We schreven er laatst al over, maar mermaid waves zijn hot and happening deze zomer. Waar beachy waves rommelig en nonchalant zijn, zijn de krullen van de 'zeemeermin' coupe meer gelijkmatig en zorgvuldig aangebracht. Maar hoe creëer je de perfecte mermaid krul? We zochten het voor je uit.

Golvend haar

Volgens celebrity stylist Sally Hershberger, komen de mermaid waves het best tot hun recht bij halflang tot lang haar; je wilt namelijk genoeg ruimte hebben om het losse krulpatroon te creëren. Enfin, zolang je haar een krul kan vasthouden, kan iedereen de hairdo rocken.

De stijl is luchtig en speels, en daarnaast is de coupe ook nog eens veelzijdig. Benieuwd hoe je de perfecte mermaid waves creëert? Hieronder een stappenplan.

Stappenplan voor mermaid waves

1. Breng volume mousse aan
Verdeel de mousse door vochtig/handdoekdroog haar. Dit helpt om je haar body en volume te geven. Hoeveel je precies nodig hebt? Dit hangt af van de lengte van je haar, maar over het algemeen is voor halflang tot lang haar ongeveer een bolletje ter grootte van een abrikoos goed.

2. Blow-dry
Föhn je haar goed droog en kam het met je vingers door (in plaats van met een borstel). Dit laatste geeft een wat natuurlijkere textuur en voorkomt dat je haar te steil en glad wordt.

3. Hair tool
Het makkelijkste creëer je de golven met een speciale mermaid krultang bestaande uit drie tangen naast elkaar, ook wel een 'waver' genoemd. "Begin ter hoogte van je wenkbrauwen, klem zachtjes, houd een paar seconden vast en til de tang op. Herhaal dit proces en werk helemaal naar beneden, laat alleen de uiteinde eruit", adviseert Hershberger. Niet in het bezit van zo'n speciale krultang? No worries! Je kunt de waves namelijk ook makkelijk met een stijltang nabootsen. Hoe? Klik hier voor een instructie video.

4. Zo houd je het in model
Breng als laatste een haarproduct aan die je haar de hele dag in vorm laat zitten. "Dit houdt de look in model, maar voegt ook wat textuur toe, zodat het eindresultaat er perfect uitziet."

Beauty
  • RealSimple
  • BrunoPress