Yikes! Dít is het vieste onderdeel van de sportschool

Er zitten nog meer bacteriën op dan op een toiletbril. Jakkes!

Sportschool vies

De sportscholen zijn weer open. Een goed moment om de hygiëne van de fitnesstoestellen eens onder de loep te nemen. Wist je namelijk dat sommigen nog meer bacteriën bevatten dan een toiletpot? Jakkes!

Broedplaats

Een Amerikaans bedrijf met fitnesstoestellen, FitRated, deed een onderzoek naar verschillende apparaten uit verschillende toestellen. Het doel van dit onderzoek was om erachter te komen hoeveel bacteriën er op de toestellen zouden zitten. En dat blijkt niet erg positief te zijn. Een gewoon gewichtje kan bijvoorbeeld al 362 keer zoveel bacteriën bevatten dan een gemiddelde wc-bril. Wat?!

Infecties

Een loopband bevat al een stuk minder bacteriën, maar wel 74 keer zoveel dan op het handvat van een gemiddelde kraan. Nu zijn het niet de hoeveelheden waar we ons zorgen over moeten maken, maar het type bacterie. De typen bacteriën die werden gevonden werden kunnen op den duur zelfs huidinfecties, bloedvergiftiging of een longontsteking tot gevolg hebben. En dat is nou niet hetgeen wat jij graag wilde oplopen op het moment dat je naar de sportschool ging.

Wat te doen

Toch kun je zelf al een hoop doen om je sportsessie wat gezonder en schoner te houden. FitRated: "Zorg dat je de toestellen altijd desinfecteert voor en nadat je ze gebruikt, en loop nooit blootsvoets. Vermijd ook zoveel mogelijk je gezicht aan te raken en was je handen en kleren meteen ná je sportsessie." Of, ga lekker buiten sporten met dit mooie weer!

Misschien ook voor jou:
Deze tekenen wijzen erop dat je te veel aan het sporten bent 
Lifestyle
  • Happy in Shape
  • Andrea Piacquadio