Yikes! Dit onderdeel van je toilet wordt vaak vergeten schoon te maken

Eerlijk? Vergeet jij dit ook wel eens?

toilet schoonmaken

Het schoonmaken van het toilet is voor velen het minst favoriete huistaakje. Snappen we! Maar gelukkig is het klusje vaak zo gepiept: even de spoelknop en de bril afnemen, de pot goed schrobben, et voilà! Of wordt er nu toch nog iets vergeten? Het antwoordt is ja, want er is blijkbaar nóg een onderdeel dat velen van ons over het hoofd zien. Oeps!

Spoelbak

Open jij de spoelbak van het toilet weleens? Veel viezigheid in je toiletpot kan namelijk veroorzaakt worden door aanslag in je spoelbak. Door dit onderdeel wat vaker mee te nemen tijdens het schoonmaken, blijft de rest van je wc een stuk langer spic en span! In een TikTok-filmpje laat een vrouw zien hoe je de aanslag uit de spoelbak gemakkelijk verwijdert. Handig!

Zo ga je te werk

Spoel het toilet heel kort door, zodat het waterniveau in het reservoir een stukje daalt. Open vervolgens de spoelbak, doe wat baking soda (zuiveringszout) op een oude afwasborstel en schrob daarmee de bruine aanslag uit de spoelbak. Wanneer je de aanslag hebt weggepoetst, doe dan een chloortablet in de watertank. Daarmee houd je bacteriën langere tijd weg uit het waterreservoir.

Bekijk hieronder het TikTok-filmpje! Maak jij de spoelbak van het toilet al schoon?

@imagineitdone

Did you have any idea you had to do this?? ##cleaninghacks ##howto ##fyp ##tutorial ##tips ##foryou ##cleaningtip ##LittleBitFancy

♬ Classical Music - Classical Music
Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • Sergio Briones
  • TikTok