Wow! Zoveel ‘gratis’ dagen werk je als je geen lunchpauzes neemt

Shocking: het zijn er meer dan je waarschijnlijk denkt.

Het nemen van een lunchpauze brengt verschillende voordelen met zich mee. Maar wist je dat veel werknemers dit niet altijd even makkelijk vinden om te doen? Zelfs op een relatief rustige dag is de verleiding groot om door te werken en hopelijk iets eerder klaar te zijn. Maar als je regelmatig doorwerkt, werk je in feite gratis. Benieuwd hoeveel dagen je gratis werk levert? We zochten het voor je uit.

Onder druk

Uit een nieuw onderzoek van Workthere blijkt, dat (Britse) werknemers tussen de 25 en 34 jaar hun lunchpauze het vaakst volledig overslaan. Zij doen dit zelfs twee keer zo vaak als de werknemers tussen de 55 en 64 jaar. De reden? De meeste respondenten gaven aan dat zij zich onder druk gezet voelen door hun baas om tijdens de lunchpauze door te werken. Ai!

Cal Lee, global head van Workthere, vindt het opmerkelijk. “Het is interessant om te zien hoeveel kantoormedewerkers ervoor kiezen om hun lunchpauze aanzienlijk in te korten of helemaal over te slaan, ondanks het feit dat de voordelen voor werknemers en bedrijven van een goede lunchpauze elke dag duidelijk zijn”, zegt ze tegen Refinery29. Volgens Lee zouden bedrijven hun ruimte moeten aanpassen om lunchpauze aantrekkelijker te maken. Vooral nu velen weer (deels) naar kantoor gaan. “Iets eenvoudigs als een mooie, schone keuken die gescheiden is van de werkruimte, zorgt ervoor dat mensen in de stemming komen om een echte pauze te nemen.”

Hoeveel dagen je onbetaald werkt? Scroll naar beneden om erachter te komen.

Onbetaalde dagen

Uit het onderzoek van Workthere, blijkt dus dat (Britse) werknemers tussen de 25 en 34 jaar de kortste lunchpauzes nemen van allemaal. Dit is gemiddeld slechts 25 minuten per dag. Als je vijf dagen per week acht uur per dag werkt en iets vaker dan de helft je lunch overslaat, dan komt dit neer op 17 extra dagen onbetaald werk gedurende het jaar. Say what? Dit is meer dan helft van de wettelijke betaalde vakantiedagen per jaar waar je als werknemer recht op hebt. Shocking!

Bron: Refinery29 | Beeld: iStock

Laatste nieuws