Relatie op afstand? Met deze tips blijft het leuk

Een aantal leuke manieren om het gemis minder groot te maken.

relatie op afstand

Een langeafstandsrelatie is een uitdaging. Je kunt elkaar immers niet zomaar even opzoeken, ook al wil je het liefst zoveel mogelijk bij elkaar zijn. Dat betekent dat je wat meer moeite en tijd in de relatie moet stoppen, om het te laten werken. Het is echter niet onmogelijk! In dit artikel lees je onze tips om een relatie op afstand leuk te houden.

Date nights via videobellen

Om elkaar toch zo vaak mogelijk te zien, kunnen jullie videobellen. Dat is al veel persoonlijker dan alleen het sturen van tekstberichtjes. Ook is het nog net wat leuker dan bellen, aangezien jullie elkaar echt kunnen zien. Pak af en toe dan ook zeker uit met het videobellen: je kunt er zelfs date nights van maken. Trek je mooiste dameskleding aan, zoals je tevens bij een ‘echte’ date zou doen. Denk aan een zomerjurk waarin je helemaal straalt. En vraag natuurlijk aan je date om ook iets fraais aan te trekken. Zo maken jullie er een topavond van.

Maak iets speciaals van jullie momenten samen

Naast het videobellen is het natuurlijk nog leuker als jullie elkaar in het echt kunnen zien. De kans is groot dat dit niet zo vaak is – al ligt dat natuurlijk nog wel een beetje aan de precieze afstand waar jullie mee te maken hebben. Pak in ieder geval helemaal uit op de momenten dat jullie bij elkaar zijn. Ga bijvoorbeeld samen reizen, of leer elkaars land en cultuur kennen. Door er iets speciaals van te maken, delen jullie unieke herinneringen. Dat is zelfs een voordeel aan een langeafstandsrelatie: je doet waarschijnlijk nog wel meer je best voor elkaar dan bij een relatie op kortere afstand. Zo lopen jullie niet zozeer het risico om in een sleur terecht te komen.

Geniet van je eigen leven

Met een langeafstandsrelatie heb je meer dan gemiddeld de tijd om iets van je eigen leven te maken. Je kunt er vaak zijn voor je familie en vrienden, of veel tijd in je carrière stoppen: in die zin hoef je minder rekening te houden met je partner. Geniet daar dan ook van! Je kunt het zien als een voordeel van een relatie op afstand.

Stuur cadeautjes en brieven

Het is uiteraard hartstikke handig dat we tegenwoordig digitaal contact kunnen onderhouden. Van tijd tot tijd is het echter ook leuk om net dat beetje meer uit te pakken: stuur een mooie brief of een cadeau per post naar je partner. Dat wordt absoluut gewaardeerd!

Praat over de toekomst

Bij een langeafstandsrelatie is het belangrijk om samen over de toekomst te praten. Zo kunnen jullie bespreken of jullie over een paar jaar samen willen gaan wonen, en waar dit zal gebeuren. Spreek verwachtingen duidelijk uit – juist om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Het is belangrijk om samen een leven in te richten met je partner! Daar hoort het vooruitkijken zeker bij.

Lifestyle
  • De Bijenkorf
  • Toa Heftiba