Van top tot teen verzorgd; zo maak jij je klaar voor je eerste date!

Ready, set, go!

daten

Het blijft spannend; je eerste date met een potentiële nieuwe lover. Eindelijk ga je hem of haar in het echt ontmoeten. Jullie hebben al wat heen en weer gechat in de datingapp, maar nu staat jullie allereerste echte afspraakje gepland! Spannend hoor. Misschien is het wel de eerste keer dat je na de lockdowns weer een echte date hebt staan. Het kan dus wel even geleden zijn dat je je hebt klaargemaakt en opgetut voor een leuk afspraakje. Wat komt er bij kijken, tegen welke onzekerheden loop je aan? Wat trek ik aan, wat doe ik aan mijn zweetvoeten? Ben je even vergeten hoe dat ook alweer ging en waar je op moet letten? Geen probleem, hier volgen wat fijne tips.

Master of Zen

Het laatste wat je wilt is uitgeput en chagrijnig op je afspraakje verschijnen. Neem dan ook lekker de tijd op je voor te bereiden op je date. Plan daar gerust een paar uurtjes voor in. Ga lekker in bad of een neem uitgebreide douche. Gebruik een scrub, scheer nog even waar nodig en verwen jezelf met een eigen gemaakt spa ritueel. Gebruik lekker ruikende producten om je helemaal in te smeren. Gegarandeerd dat jij je daarna lekker ontspannen voelt en misschien wel even de zenuwen voor je eerste afspraakje bent vergeten. Voel je je helemaal zen en ben je gedoucht, gescrubd, en ingesmeerd? Dan ben je klaar voor de volgende stap.

Ready, Set, Go!

Klaar met opfrissen, op naar de volgende stap. Outfit, haar, make-up. Neem ook hiervoor weer lekker de tijd. Ga eens voor je kast staan en trek er wat stukken uit die je aanspreken. Gooi alles op bed en trek het één voor één aan. Maak combinaties net zolang totdat jij de perfecte outfit hebt gekozen. Ga voor de looks, maar ook comfort. Als je met je date aan de bar zit, kun je geen knellende spijkerbroek gebruiken.

Dit kun je alleen doen, maar het is natuurlijk ook helemaal gezellig als je beste vriendin of je huisgenoot je hierbij helpt. Dat zorgt er ook nog eens voor dat je wat meer ontspannen aan je date gaat beginnen.

Voor je haar geldt dat je er natuurlijk van alles mee kunt doen. Los, vast, netjes, nonchalant, vlecht, staart, noem maar op. Draag je het normaal los of in een staart, dan is het misschien leuk om voor je date wat meer uit te pakken. Een mooie invlecht bijvoorbeeld. Als je in de spiegel kijkt en denkt: ‘Yes’!, dan weet je dat je goed zit. Hetzelfde geldt voor je make-up. Je mag best uitpakken, maar ga niet over de top. En ook hierbij geldt weer: blijf vooral jezelf. Als je in je dagelijks leven niet of nauwelijks make-up draagt, pak dan vooral niet enorm uit tijdens je eerste date (of daarna). Je wilt natuurlijk wel jezelf zijn en dit ook uitstralen naar je date.

Outfit, check. Haar, check. Make-up, check. Hopelijk voel je je fantastisch en zelfverzekerd en helemaal klaar voor je date. Maar natuurlijk is het helemaal niet gek wanneer je ook nog je onzekerheden hebt.

Oh help!

Al ben je nog zo lekker fris gewassen en mooi aangekleed, van binnen ben je misschien nog steeds wel gespannen en heb je je onzekerheden. Bedenk goed, het hoeft niet perfect te zijn. Niemand is perfect, dus ook jij niet. Toch zijn er nog een paar dingen waar je wat aan kunt doen om ervoor te zorgen dat je je daar in ieder geval niet druk om hoeft te maken.

Neem een deo en parfum mee in je tas. Voel je je niet helemaal fris meer halverwege je date? Dan kun je op het toilet nog eventjes bijspuiten. Maar niet te veel! Je wilt ook niet een vervelende walm met je meedragen.

Het is ook helemaal vervelend wanneer je lekker met je date wilt kletsen, maar ondertussen alleen maar denkt aan wat er de rest van de avond wellicht gaat gebeuren. Misschien eindigen jullie wel bij iemand thuis maar ben jij alleen met je zweetvoeten bezig. Je wilt natuurlijk niet bij je date thuiskomen en niet je schoenen uit durven te doen. Gelukkig zijn daar ook middeltjes voor zodat je onbezorgd bij je date achterop de fiets kunt springen.

Ben je er nog niet helemaal klaar voor om weer real-life te gaan afspreken? Dan kun je er natuurlijk nog steeds voor kiezen om lekker online te blijven daten!

Lifestyle
  • Dziana Hasanbekava