Lifehack: zo verwijder je een avocadopit zonder mes

Die zogenoemde avocadohand blijft jou op deze manier bespaart.

avocado zonder mes

Ooit gehoord van de avocadohand? Het is de niet-medische benaming voor mensen die met een scherp mes een pit uit hun avocado proberen te verwijderen... maar dat onsuccesvol doen. Het resultaat? Ze schieten uit en raken, jawel, hun handpalm in plaats van de pit. Dit soort taferelen voorkomen we graag. Hoe je dan wel een pit uit het groene fruit kunt verwijderen? Wij loodsen je erdoorheen.

Beschadigde zenuwen

Een avocado verwijderen is niet altijd een makkelijk klusje. Velen gebruiken hiervoor een scherp mes. Met kracht proberen ze het mes in de avocado te zetten en steken de pit er vervolgens op die manier uit. De kans dat je uitschiet en je hand raakt, ligt hierbij alleen wel op de loer.

Nederlandse artsen waarschuwden vorig jaar al om een pit niet op deze manier te verwijderen. Als je jezelf in je hand snijdt, kun je al snel een zenuw in de handpalm beschadigen. "Het gevolg van dit letsel is dat je geen gevoel meer in je vingers hebt", waarschuwde plastisch chirurg Annekatrien van de Kar destijds aan AD.

Gelukkig blijkt er ook een veiligere manier te zijn om de pit uit de avocado te verwijderen!

Trucje

TikTok (hoe kan het ook anders) heeft weer een enorm handige hack gevonden. Een gebruiker kwam namelijk tot de conclusie dat je alleen maar je vingers nodig hebt om de pit van een avocado eruit te halen.

Doe het als volgt: snijd de avocado voorzichtig doormidden. Hier heb je wel even een mes voor nodig, but that's it. Zet vervolgens je wijs- en middelvinger om de pit heen. Druk de pit met je duim van onderaf uit de vrucht et voilà! Het is eigenlijk heel simpel. De TikTokker deelt de hack voor de gemakkelijkheid ook op Instagram.

Misschien ook voor jou:
Dit doet het eten van één avocado per dag met je
Lifestyle
  • Tips en Weetjes, Kookfans, Algemeen Dagblad
  • Thought Catalog