Trending: wikkelrokken zijn terug en hipper dan ooit

Time to wrap it up.

wikkelrok

Als we de weergoden mogen geloven – of in ieder geval de lokale weerberichten – krijgen we in augustus eindelijk ’s zomers weer. Maar goed ook, want wij zijn klaar voor a much-needed vitamine D boost. En laat dan meteen je benen meegenieten van de zonnestralen in een wrap skirt. Inderdaad, de wikkelrok is back in fashion.

Veelzijdig

Er was een tijd waarin we de wikkelrok alleen kenden als een sarong waar je je lichaam in hulde na een verfrissende duik in het zwembad. Maar de wikkelrok doorging een stijlevolutie. Het item is inmiddels veel meer dan een strandaccessoire. De wrap around rok komt tegenwoordig in allerlei modellen en stoffen. Van leren exemplaren, tot kleurrijke satijnen rokken.

Als je je garderobe momenteel wilt verrijken met nieuwe kledingstukken, mag de wikkelrok eigenlijk niet ontbreken. Het item is veelzijdig en je kunt er eigenlijk de plank niet mee misslaan. Gek op experimenteren? Ook dan is de wrap skirt je partner in crime. Zo staat de wikkelrok chic boven een paar heeled sandals, maar ook je combat boots kun je prima combineren met een dergelijke rok.

Summer chic

Een wikkelrok is een ware summer staple, maar ook geschikt voor je pre-fall garderobe. Op frisse dagen kun je een wit, zwart of andere neutrale kleur shirt bij je rok instoppen en hierover een stoer jasje dragen. Denk aan een spijkerjack, een oversized blazer of een leren jasje.

Fashion
  • Stylist
  • BrunoPress, Instagram