Met deze drie simpele tips kan jij je nachtrust verbeteren

Sweet dreams!

Word je weleens wakker zonder je uitgerust te voelen? Dan ben je niet de enige. We hebben allemaal weleens zo'n nacht gehad, maar dat betekent niet dat we er niets aan kunnen doen. Met deze tips kun jij je nachtrust verbeteren.

Tips

Veel mensen hebben moeite met in slaap komen. Een slecht slaapritme, stress, hormonen en ongezonde voeding, het kunnen allemaal redenen zijn waardoor jij slecht slaapt. Lees hieronder wat je kunt doen voor een betere nachtrust.

Gebruik essentiële oliën in je slaapkamer

Kalmerende geuren, bijvoorbeeld lavendel, kunnen ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt. Je kunt olie in sprayvorm kopen, om vervolgens in de kamer en op je kussen te spuiten.

Verminder je schermtijd

Schermen (televisie, computer en/of smartphone) bevatten zogenoemd blauw licht. Dat blauwe licht zorgt ervoor dat je hersenen 'aan' blijven en jij je wakker voelt, ook als je eigenlijk moe bent. Probeer dus twee uur voordat je gaat slapen je telefoon uit te zetten en niet meer op een scherm te kijken, zodat je rustiger in slaap komt.

Houd een strikt ritme aan

Je lichaam went snel aan nieuwe routines. Als je laat gaat slapen, zul je dat waarschijnlijk de volgende dag, en de dag daarna weer doen. En dat komt natuurlijk niet je nachtrust ten goede. Probeer daarom eerder naar bed te gaan en lees voor het slapen bijvoorbeeld nog een boek, of doe meditatie- of ademhalingsoefeningen.

Sweet dreams!

Bron: NSMBL, Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws